ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΙΑΔΝΗ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑΣ.

ΟΙ ΣΧΕΤΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Αναπηρία, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και  σε συνεργασία με το Σ.Σ.Ν. Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και το Γυμνάσιο Πέρδικας,  υλοποίησε  παρέμβαση στους μαθητές του Γυμνασίου Πέρδικας, με θέμα το σεβασμό και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, την Τετάρτη, 29/11/2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς δράσεων στην εκστρατεία για την αποδοχή του αυτισμού, που ξεκίνησαν στον τόπο μας ένα αυτιστικό ζευγάρι, η Σούλα Χριστοδουλίδου και ο Σωτήρης Μπούσης, υποστηριζόμενοι από την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της  λογοθεραπεύτριας κας Ηρώς Στεφάνου. Οι μαθητές έμαθαν για τον αυτισμό, για το πώς νιώθουν και σκέφτονται οι αυτιστικοί και πως τελικά δεν είναι «ανάπηροι» ή «καθυστερημένοι», απλά διαφορετικοί. Ο αυτισμός δεν εμπόδισε το ζεύγος Μπούση να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, να κάνει οικογένεια, να αναπτυχθεί επαγγελματικά και μάλιστα να διαπρέψει στο χώρο των εικαστικών (ζωγραφική και αγιογραφία).

 

Η εν λόγω δράση θα συνεχιστεί στο μαθητικό πληθυσμό του νομού, σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με στόχο την ενημέρωση για τον αυτισμό, το σεβασμό των αυτιστικών ατόμων και γενικότερα των διαφορετικών ανθρώπων, καθώς και την αποδοχή τους από τη μαθητική κοινότητα και την κοινωνία.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΑΔΝΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

σας καλεί σε μια ανοιχτή εκδήλωση με θέμα : «Αρχές, αξίες και καλές πρακτικές του εθελοντισμού»

την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης

(Κυρά Βασιλικής 10»

 

Για το Κέντρο Πρόληψης                                                           Για τον Ερυθρό Σταυρό

 

Η Πρόεδρος                                                                                Ο Πρόεδρος

 

Κοτσώνη Αλέκα                                                                         Τσώνης Γεράσιμος

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια