Ξένοι εταίροι στις ιχθυοκαλλιέργειες της λωρίδας Σαγιάδας

Ξένοι εταίροι στις ιχθυοκαλλιέργειες της λωρίδας Σαγιάδας .

Ξένοι εταίροι,  θα βρεθούν στις ιχθυοκαλλιέργειες της λωρίδας Σαγιάδας, στο πλαίσιο του έργου "Seafood Tomorrow", που χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα "Horizon 2020".  Η λωρίδα Σαγιάδας επιλέχτηκε από τους επιστήμονες ως η περιοχή στη Μεσόγειο με το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, λαμβάνοντας υπόψη ότι από την περιοχή προέρχεται το 5% της πανευρωπαϊκής παραγωγής. Επικεφαλής του έργου είναι το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας (IPMA), ενώ συμμετέχουν 35 ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, κρατικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών και μονάδες παραγωγής προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, μεταξύ των οποίων και ο Θεσπρωτός ιχθυοκαλλιεργητής Γιάννης Χεκίμογλου (ο μοναδικός από την Ελλάδα). 

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 70, δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία έβγαζε χαλίκι.

 Οι επιχειρηματίες μετεξέλιξαν την επιχείρηση και την έκαναν αλιευτική. Αργότερα ήρθαν και άλλες μεγάλες εταιρείες και δημιούργησαν μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και έτσι οι ιχθυοκαλλιέργειες στη λωρίδα Σαγιάδας πήραν μεγάλη ανάπτυξη.  

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια