ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ € περ.!

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ € περ.! .

ΣΤΗ δημοσιότητα  επίκειται να δοθεί από την αρμόδια Γενική  Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, λίστα με τα ονόματα συνολικά έξι  χιλιάδων διακόσιων είκοσι πέντε (6.225) μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου  Πανελλαδικά. 

ΩΣ μεγαλοοφειλέτης, χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τα σημερινά  STANDARDS του Υπουργείου,  κάθε φυσικό πρόσωπο, ιδιώτης δηλαδή που  οφείλει σε αυτό, το Δημόσιο, ποσό άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) €.  

ΜΕΤΑΞΥ  αυτών, θα συμπεριλαμβάνονται ονομαστικά πλέον και συμπολίτες,  μεγαλό – οφειλέτες όπως ήδη χαρακτηρίζονται με οφειλές μεγαλύτερες του προαναφερόμενου ποσού, βεβαιωμένες στο παρελθόν στην Δ.Ο.Υ (Οικονομική Εφορία) της Ηγουμενίτσας.

ΝΑ επισημάνουμε ότι η εν λόγω λίστα είναι ουσιαστικά ελλιπής και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και επικοινωνιακούς λόγους δημοσιοποιείται. ΓΙΑ να μπορεί, να ισχυρίζεται η Κυβέρνηση ότι είναι υποτίθεται αμείλικτη στη πάταξη της φοροδιαφυγής. 

ΕΙΝΑΙ όμως; Για να δούμε. ΚΑΤ’ αρχάς όπως πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα  η λίστα των οφειλετών, αυτό ρεαλιστικά και επί της ουσίας θα παρέχει την δυνατότητα και μόνο, για να εντοπίσει π.χ κάποιος συμπολίτης αν και ποιοί Θεσπρωτοί,  με ποιά επαγγελματική ιδιότητα και τι είδους επιχειρηματική δραστηριότητα οφείλει ποσό μεγαλύτερο των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) € στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν σήμερα, πολλές, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις  – Εταιρείες δραστηριοποιούμενες κυρίως στο παρελθόν στην περιοχή από τις οποίες  ουσιαστικά προέκυψαν οι εν λόγω  οφειλές προς το  Δημόσιο, είναι ενεργές ή όχι.

ΑΝ δηλαδή  το Δημόσιο προβλέπεται να εισπράξει τα οφειλόμενα  προς αυτό ποσά  ή αν ισχύει για την πλειοψηφία των περιπτώσεων, το γνωστό «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ  ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ»!  

ΕΚΤΟΣ αυτού για να εντοπίσουν Θεσπρωτούς οφειλέτες, πρέπει να διαβάσουν συνολικά περίπου… επτά χιλιάδες (7000)  ονόματα!!

ΚΑΙ μάλιστα να θυμηθούν σε ποιά Δ.Ο.Υ  ποιάς περιοχής, έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές αυτών. ΑΦΟΥ η λίστα όπως θα είναι συντεταγμένη ουσιαστικά καθιστά απαγορευτική την ενημέρωση των πολιτών – συμπολιτών,  για αυτούς  τους «στρατηγικούς» κακοπληρωτές του Δημοσίου αν η δημοσιοποίηση της είχε και αυτό ως στόχο. ΜΕ τα δημοσιοποιούμενα ονόματα να θυμίζουν «πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμένους»!

ΗΤΟΙ στο σύνολο της επικράτειας, χωρίς έστω με αλφαβητικοί σειρά και χωρίς αυτά να είναι καταχωρημένα ανά Νομό και αντίστοιχη Δ.Ο.Υ ούτε αναλόγως του οφειλόμενου ποσού. ΑΥΤΟ προς επίρρωση της εκτίμησης μας πως ουσιαστικά πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα   του αρμόδιου Υπουργείου. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  γιατί  το ζητούμενο είναι όπως προαναφέρουμε αν και πόσα θα εισπράξει το Δημόσιο από τις οφειλές προς αυτό των οφειλετών αυτών και δευτερευόντως η ενημέρωση των άλλων, των συνεπών φορολογούμενων πολιτών για το ποιοί και πόσα οφείλουν σε αυτό. 

ΓΙΑΤΙ αν εισπράξει ψίχουλα, τότε «ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» και είπαμε για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο η δημοσιοποίηση της λίστας των οφειλετών, με ονοματεπώνυμο αυτή τη φορά. 

ΟΣΟΝ αφορά τη Θεσπρωτία και τους μεγαλό – οφειλέτες του Δημοσίου με  βεβαιωμένες οφειλές τους άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) € προς την οικεία Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας,  Θεσπρωτούς και μη, η «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν και μάλιστα δύο (2) φορές, την πρώτη το 2013 και τη δεύτερη στο Φ.224 της 16ης Μαρτίου 2015 τη σχετική λίστα. 

ΣΤΗΝ οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα των θεωρούμενων σήμερα από την Κυβέρνηση ως μεγαλό – οφειλετών  και με βεβαιωμένες τις ακριβείς  οφειλές ενός εκάστου εξ αυτών στην Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας, αφού διαπιστώναμε ότι τα χρόνια περνούσαν οι οφειλέτες καλοπερνούσαν, εμείς οι συνεπείς, μήπως... οι μακάκες της υπόθεσης φορολογούμενοι υποφέραμε και ευρώ τσακιστό δεν έμπαινε στο Δημόσιο Κορβανά…

Η διαφορά της δημοσιευθείσας  δικής μας τοπικής λίστας με τα ονόματα των οφειλετών από αυτή που αναμένεται να δώσει σήμερα πέντε (5) περ. χρόνια μετά  στη δημοσιότητα το αρμόδιο Υπουργείο, είναι ότι για λόγους μη παραβίασης προσωπικών δεδομένων που οφείλουμε δεοντολογικά να σεβαστούμε, δημοσιεύονται σε αυτή μόνο τα αρχικά των ονομάτων των  οφειλετών. 

ΤΑ πλήρη στοιχεία τους βεβαίως  ήταν και είναι στην κατοχή μας, σε περίπτωση που θα επιχειρούσε κάποιος να αμφισβητήσει την αξιοπιστία  του δημοσιεύματος μας. 

ΝΑ υπενθυμίσουμε τέλος για μια ακόμη φορά, πως το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο, των θεωρούμενων ως μεγαλό – οφειλετών της Θεσπρωτίας, δηλαδή με οφειλές προς αυτό άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000), ανέρχεται και σήμερα, αφού όσα ήταν εισπραχθούν, εισεπράχθησαν ήτοι ποσό ΕΝΝΕΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΗΔΕΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΥΡΩ (998.040)!!  Τα άλλα «ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ», με βεβαιωμένες στη Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας οφειλές, συνολικού ποσού τριάντα δύο εκατομμυρίων ευρώ περ. (32.320.263,15€) . 

ΜΕ διαγραφείσες για διάφορους λόγους  εξήντα πέντε  χιλιάδες (65.305,81)€ και με χαρακτηριζόμενες ως ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ  30.845.756,20 ευρώ! 

ΣΥΝΕΠΩΣ μόνο από μεγαλό – οφειλέτες της Θεσπρωτίας, έχει λαμβάνειν ακόμη το Ελληνικό Δημόσιο, ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ  ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ  (31.406.332) Ευρώ!!

ΠΟΣΟ δηλαδή που δεν πρόκειται ποτέ για διάφορους λόγους  (π.χ κήρυξη πτώχευσης εταιρειών, διαφυγή οφειλετών στο εξωτερικό ακόμη και λόγω… ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ έστω και εικονικών ορισμένων εξ’ αυτών).

ΑΥΤΑ για τις οφειλές προς το δημόσιο Πανελλαδικά και τοπικά και τους ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ οφειλέτες, των οποίων  όμως τα γ……………κα, πληρώνουμε όλοι εμείς οι νομοταγείς πολίτες.

ΓΙΑ να «φρεσκάρουμε» την μνήμη σας, αναδημοσιεύουμε τη λίστα των ονομάτων των ντόπιων μεγαλο - οφειλετών έστω και με τα αρχικά των ονομάτων τους για μια ακόμη φορά  προς το παρόν, εν αναμονή της πλήρους δημοσιότητας αυτών όπως δεσμεύτηκε το αρμόδιο Υπουργείο από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων.            

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια