ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ¨ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ¨ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ¨ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ¨ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Κίνησης που πραγματοποιήθηκε στις 29-10-2017 μετά την ενημέρωση του προέδρου προς τα μέλη του Δ.Σ. συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω: 
– Ορίστηκε δικηγόρος που θα αναλάβει τη σύνταξη της καταγγελίας της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.
-Για την κάλυψη των εξόδων η Κίνηση θα βγάλει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των 2 και 5 ευρώ που θα διακινήσει σε μέλη και φίλους.
-Η Κίνηση παραμένει σε θέση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των ετήσιων μετρήσεων και την επεξεργασία των στοιχείων από την Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων σύμφωνα με τη Σύμβασή της με το Δήμο Ζίτσας.
-Να προστεθεί ένας ακόμα διαχειριστής στην εφαρμογή “παρακαλάμιες αποδράσεις” για την αμεσότερη ενημέρωσή της.
-Να ζητηθούν στοιχεία που διαθέτει για τα προβλήματα του Καλαμά ο Φορέας Διαχείρισης Στενών – Εκβολών Αχέροντα – Καλαμά.
Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας με τοπικούς φορείς και συλλόγους για διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών, εκδρομικών εκδηλώσεων και πρόκειται να αρχίσει η συλλογή επιπλέον υλικού από παρακαλάμια χωριά για τον εμπλουτισμό της εφαρμογής και τη μελλοντική αξιοποίησή τους στη δημιουργία σχετικού λευκώματος ή ντοκιμαντέρ.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια