ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ   

Επ’ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη επανήλθε το θέμα λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με υδροπλάνα από 10 έως 20 θέσεων για τοπικά δρομολόγια αλλά και για δρομολόγια εξωτερικού , σε πρώτη φάση για Ιταλία .

Το υδατοδρόμιο στην Ηγουμενίτσα θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό και θα αναβαθμίσει τουριστικά την Θεσπρωτία .Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. έχει αδειοδοτήσει τα υδατοδρόμια Κέρκυρας , Παξών , Πάτρας και προχωράει και στα υπόλοιπα Επτάνησα.

 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , με άλλους φορείς πριν 2 χρόνια εγγράφως είχαν θέση την αναγκαιότητα του εν λόγω έργου ( με το υπ’αριθμ. 17 19.02.2016 έγγραφο)  , δυστυχώς μέχρι τώρα δεν προχώρησε .

Επ’ευκαιρία της δέσμευσης του Υπουργού κ. Σπίρτζη στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ηγουμενίτσα θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες σε συνεργασία με την   εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε και την εταιρεία Κ2 SMART JETS ιαπωνικών συμφερόντων η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των υδατοδρομίων του Ιονίου , έχει δείξει ενδιαφέρον και για το υδατοδρόμιο της Ηγουμενίτσας .

Καθήκον όλων των φορέων του τουρισμού και του εμπορικού κόσμου να πιέσουν για την γρήγορη υλοποίηση αυτού του έργου τουριστικής υποδομής για το οποίο δεν απαιτούνται μεγάλα κεφάλαια από το δημόσιο διότι το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα το υλοποιήσει η ανάδοχος εταιρία  .Πιο δύσκολη είναι η διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας.

Η ΟΛΗΓ Α.Ε έχει την υποδομή και το στελεχιακό δυναμικό να την υλοποιήσουν έχει και την μεγαλύτερη αρμοδιότητα για το εν λόγω έργο    .

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ

ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ .

Για επικοινωνία :

Κιν: 6932029995e-mail : info@holiday-zigos.gr                       www.holiday-zigos.gr

                                    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ OLYMPIC HOLIDAY ZIGOS

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 29.10.2017

 

ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια