Με το βιβλίο Μείναμε εμείς, σε Φυλή, Κόρινθο, Πάτρα με τον Σωτήρη Λ. Δημητρίου

Με το βιβλίο Μείναμε εμείς, σε Φυλή, Κόρινθο, Πάτρα με τον Σωτήρη Λ. Δημητρίου.

Στην Φυλή (Χασιά) Αττικής

 

Οι συντελεστές της εκδήλωσης στην Φυλή Αττικής

 

Την εκδήλωση που έγινε στην Φυλή την Παρασκευή 13/10/2017 χαιρέτισε ανοίγοντας την εκδήλωση ως οικοδεσπότης ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Μπρέμπος,. Για το βιβλίο του Θεσπρωτού συγγραφέα μίλησαν επίσης η Οπτικός – οπτομέτρης – καλλιτέχνης Πολυξένη Δάλλα, ο σκηνοθέτης Νίκος Φουσέκης, οι μουσικοσυνθέτριες Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, οι οποίες ανακοίνωσαν μάλιστα την συνεργασία τους στο νέο τους άλμπουμ με τον Σωτήρη Λ. Δημητρίου του οποίου συμπεριλαμβάνονται στίχοι του στο νέο τους άλμπουμ.  

Αποσπάσματα από το βιβλίο του ανάγνωσαν με τρόπο εξαίσιο οι ηθοποιοί Πέτρος Αποστολόπουλος και Μαρία Γούλα.

Άψογη στο ρόλο της συντονίστριας υπήρξε και η νηπιαγωγός Σταματία Δάλλα

Λόγια από καρδιάς για τον συγγραφέα είπαν άλλωστε προλογίζοντας το βιβλίο του, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας καθώς και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Σπύρος Μπρέμπος τραγουδιστής, οι οποίοι εξήραν το ταλέντο αλλά και το ήθος του συγγραφέα.
Κόρινθος

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου «Μείναμε εμείς…!»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Ματάτσης, η γ. γραμματέας κ. Αμαλία Σούκουλη, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών καθώς και παράγοντες  της τοπικής  αυτοδιοίκησης και Π.Ε. Κορινθίας

 

Επιτυχία σημείωσε, το Σάββατο 14.10.17 η παρουσίαση του βιβλίου "Μείναμε εμείς..." του Ηπειρώτη συγγραφέα Σωτήρη Λ. Δημητρίου, που έλαβε χώρα, στο Συναυλιακό χώρο "Μ. Δημητριάδη".

Πρόκειται για ένα βιβλίο όπου, μέσα από τις εξιστορήσεις των παππούδων της περιοχής Αγ. Μαρίνας Θεσπρωτίας, της ιδιαίτερης πατρίδας του συγγραφέα, που με πολύ αγάπη και φροντίδα περισυνέλεξε ο ίδιος, αναδεικνύονται αυθεντικά και "δωρικά" οι απελευθερωτικοί αγώνες της παραμεθόριας Ηπείρου, κατά των Τουρκαλβανών κατακτητών, από το 1780 έως το 1944.
Την εκδήλωση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Οικονομικών, Δ. Παρτσινέβελος και Μιχάλης Χατζής, αντίστοιχα αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ν. Κορινθίας Βαρβάρα Αγγιστριώτη, η γ. γραμματέας του Συνδέσμου φιλολόγων ν. Κορινθίας κ. Μαριλένα Ρουμπέκα, ο επιχειρηματίας Δ. Ρουμελιώτης, χορηγός του Συλλόγου και υποψήφιος, επικεφαλής συνδυασμού στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Εμπορικού Επιμελητηρίου ν. Κορινθίας κ.α. Αρκετοί οι παρευρεθέντες οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση, το βιβλίο, τον συγγραφέα και τους διοργανωτές! Πάτρα

 

Από την παρουσίαση του βιβλίου «Μείναμε εμείς…!» Στην Πάτρα

 

Από την εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου: "Μείναμε εμείς...!"
Πάτρα 16/10/2017.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών . κ.      Παντελής Κυπριανός.
Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών και οι παριστάμενοι Ηπειρώτες της Πάτρας επεφύλαξαν  ένθερμη υποδοχή και μία όμορφη εκδήλωση.

Ομιλούντες για το βιβλίο ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Τσίρης, η κ. Μαντώ Κάτσιου, ο κ. Παντελής Λιάκος, ο κ. Κώστα Τρίγγος, ενώ κατά την διαλογική συζήτηση παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Μανόλης Μαγκλάρας, Αλέξης Γκλαβάς και  άλλοι. Ακολούθησε συζήτηση με τσιπουράκι στον ιδιωτικό χώρο «Το σπίτι του Ηπειρώτη», του Συλλόγου. Ένας χώρος που ταυτόχρονα είναι λαογραφικό μουσείο, Συνεδριακό κέντρο, αίθουσα συνεστιάσεων κλπ. καλύπτει όλες τις προκύπτουσες ανάγκες και εκδηλώσεις.

Υπόδειγμα Συλλόγου σε υποδομή και εκδηλώσεις. Από τον χώρο και την εκδήλωση αποχώρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 

Ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου ευχαριστεί τους παραπάνω φορείς για τις προσκλήσεις αλλά και για την φιλοξενία στον χώρο τους.

 

Επίσης όλες τις φίλες και  φίλους που πήραν μέρος με οποιονδήποτε τρόπο στις παρουσιάσεις καθώς και για την φιλοξενία.

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια