ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ) – ΣΗΡΙΑΛ… ΠΟΝΕΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ -ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ) – ΣΗΡΙΑΛ… ΠΟΝΕΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ -ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΟΥΛΙΟΥ.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2014;

ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ;  ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 –  ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;

ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΜΗ ΣΥΝΕΠΕΙΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»;

ΣΕΙΡΑ έγγραφων ερωτημάτων προς την Δήμαρχο Σουλίου και Πρόεδρο του ΒΙΟ. ΠΑ. ΘΕ  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΙΚΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ), υπέβαλλαν τέλη Ιουνίου δύο ενεργοί  πολίτες της Παραμυθιάς και τέως Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΜΕ τα ερωτήματα που υπέβαλλαν, ζητούσαν να ενημερωθούν από την κ. Δήμαρχο για ζητήματα  αφορώντα αφενός  την λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, το οποίο ως γνωστόν υπάγεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Σουλίου  και αφετέρου  για την εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής στην όλη διαδικασία. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ τα ερωτήματα εστιάζονταν.

 

ΣΤΗΝ ολοκλήρωση κατασκευής  του κτηρίου  Διοικητικών υπηρεσιών και σε ποιό  στάδιο βρίσκεται αυτή. ΣΤΟ αν ο Δήμος  συνήψε δάνειο με συγκεκριμένη  Τράπεζα, ποιού ύψους και με πόσο επιτόκιο και αν εκταμιεύτηκε η επιδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση.

ΑΝ όχι, για ποιό λόγο δεν εκταμιεύτηκε και σε ποιές ενέργειες προέβη η δεν προέβη η Διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ γι’ αυτό.

ΤΕΛΟΣ οι ερωτώντες Δημότες, καλούσαν την Δημοτική Αρχή, να απαντήσει αν έχουν «προχωρήσει» ουσιαστικά οι διαδικασίες από αγοραστές γης και εν δυνάμει επενδυτές στο ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.

 

ΚΑΙ επίσης  αν έχει τηρηθεί το καταστατικό λειτουργίας του, όπως προβλέπεται αυτό και για το οποίο υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή (το πλήρες κείμενο  της υποβληθείσας γραπτών ερωτημάτων των Δημοτών  προς την Δημοτική Αρχή δημοσιεύεται στη σελ….)

Η κ. Δήμαρχος μετά από δύο (2) περ. μήνες, απάντησε  στα ερωτήματα αυτά. ΧΩΡΙΣ όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις σύμφωνα με τους ερωτώντες, οι οποίοι και επανέρχονται αμφισβητώντας τις απαντήσεις  αυτές και διατυπώνοντας σειρά άλλων σχετικών ερωτημάτων προς αυτή, με την ιδιότητα της Διοίκησης του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  (τις απαντήσεις της κ. Δημάρχου και η νέα σειρά ερωτημάτων των αγωνιούντων γι’ αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  δημοσιεύεται στη σελ…)

 

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ από το 2009 με την απόφαση φ/α7/7/7551/819  από την οποία προκύπτει διαπιστωτική πράξη ολοκλήρωσης του έργου και αφού ήταν όλα καλά, έπρεπε να φτάσουμε στο Νοέμβρη του 2014  και να συνάψει γι’ αυτό ο Δήμος  δάνειο πριν τις εκλογές του 2015;

ΓΙΑΤΙ δεν αναπλήρωνε στο μεσοδιάστημα ή γιατί δεν πήρε δάνειο νωρίτερα; Τι… μεσολάβησε από το 2009 έως το 2014;

ΉΤΑΝ απαραίτητο να ληφθεί δάνειο από την ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Α.Ε;

ΑΝ ναι, γιατί; Δεν υπάρχουν τα αποθεματικά από την αγορά γης σε αυτό, από τους εν δυνάμει επενδυτές;

ΠΟΣΟΙ είναι οι ιδιοκτήτεςεπενδυτές που έχουν αγοράσει γη από το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ μέχρι σήμερα και ποιό το ύψος των αγορών τους συνολικά;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ υποψήφιοι επενδυτές οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την επένδυση τους σε αυτό; ΚΑΙ αν ναι γιατί δεν διεκδικούνται από αυτούς οι εκτάσεις όπως προβλέπει ο νόμος (εντός τριετίας) από το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, αποζημιώνοντας τους κατά το ήμισυ;

ΠΩΣ υπήρχε διαπιστωτική πράξη ολοκλήρωσης του έργου το 2009  και η έκθεση των οργάνων ελέγχου να αξιώνει νέα ερωτήματα; Πότε ήταν σωστό το όργανο ελέγχων, τότε η τώρα;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ εμείς και πρωτίστως οι Δημότες σας, γιατί τελικά αυτοί θα πληρώσουν τα «ΣΠΑΣΜΕΝΑ»…   

 

            

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ»

 

ΕΠΕΙΔΗ  το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ Πάρκο είναι Θεσπρωτίας και όχι μόνο… Παραμυθίας, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην επωνυμία του.

ΕΠΕΙΔΗ πρόκειται για έργο πνοής, τηρουμένων και λαμβανομένων πάντα υπόψη των αναλογιών για την περιοχή.

ΕΠΕΙΔΗ έχει «στεγνώσει» ο τόπος από επενδύσεις και από δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται για όλους τους άνεργους συμπολίτες, κυρίως τους νέους.

ΕΠΕΙΔΗ το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ όφειλε να είναι έργο ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου αφού έλαχε σε αυτή ο κλήρος της ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου  και με δεδομένο ότι αυτό θα λειτουργήσει (;)  αν και πότε στα διοικητικά του όρια.

ΕΠΕΙΔΗ όπως προκύπτει οι απαντήσεις της κ. Δημάρχου στα πολύ  ουσιαστικά και μεστά περιεχομένου αρχικά ερωτήματα των δύο δημοτών με τους οποίους προφανώς και συμφωνεί το σύνολο υποθέτουμε όχι μόνο των δημοτών του Δήμου Σουλίου αλλά των Θεσπρωτών, αυτές δεν είναι πειστικές.

ΔΕΝ απαντούν στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και για την «ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ» αλλά μάλλον… φιλολογικού – θεωρητικού περιεχομένου είναι.

ΕΠΕΙΔΗ οι Δημότες αυτοί επανέρχονται, ανταπαντώντας στην κ. Δήμαρχο, αλλά ουσιαστικά θέτοντας ξανά σειρά καίριων ερωτημάτων, που πρέπει να απαντηθούν από αυτή.

ΚΑΙ με δεδομένο όπως προαναφέρουμε ότι η λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  αφορά ΟΛΟΥΣ  μας, καλούμε και εμείς την κ. Δήμαρχο, να ασχοληθεί ουσιαστικά και σε βάθος με αυτό.

ΝΑ απαντήσει επίσης επί της ουσίας στα εκ νέου υποβαλλόμενα ερωτήματα  των δύο δημοτών που είναι και ερωτήματα όλων μας  καθώς και στα δικά μας. ΟΦΕΙΛΕΙ δε να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτό. ΚΑΙ εν  κατακλείδι για την ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του το ταχύτερο δυνατό  χωρίς προβλήματα και με έτοιμο το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  να «υποδεχτεί» επενδυτές.

ΑΠΟ αυτό κυρίως θα κριθεί και θα αξιολογηθεί και όχι από  φιέστες και δημόσιες σχέσεις...

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΌ ΑΠΌ ΔΗΜΟΤΕΣ  - τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΕΙΣ (3)  ΠΕΡ. ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

 

 

Η ΑΝΤΑΠΆΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΝΕΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

 

Με   αφορμή  την απάντησή   σας   στο  έγγραφο  αίτημά  μας  με  αριθμό πρωτοκόλλου  7165,  έχουμε να παρατηρήσουμε  τα εξής:

Θεωρούμε  ότι  σκόπιμα  έμειναν, ουσιώδη αναπάντητα  ερωτήματα   για τα επίμαχα  θέματα  που αφορούν  τη  διοίκηση, τη λειτουργία  και διαχείριση  του   ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  που  άπτονται,  των  ορίων  της   νομιμότητας.

Ειδικότερα: 1ον Δεν απαντήθηκε αλλά  παρασιωπήθηκε σκόπιμα  κατά  την  άποψη  μας , το σημαντικό  θέμα της παραχώρησης των οικοπέδων  στους  διάφορους  επενδυτές.  Σε  ποιες  ενέργειες  προέβη   ή  παρέλειψε  το  Δ.Σ  του  ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  για την  επανάκτηση  της  κυριότητας   αυτών   από  τους   ιδιοκτήτες  γης  που  δεν  υλοποίησαν  την  επένδυση   όπως  όφειλαν    σύμφωνα  με τον κανονισμό ;

2ον Δεν  αιτιολογήθηκε   επαρκώς το θέμα  της  μέχρι   σήμερα  μη  εκταμίευσης  της  επιδότησης από το Υπουργείο  ανάπτυξης,  με  αναφορά   ειδικά  των  λόγων και των  αιτιών  που  εμπόδισαν  τη  μέχρι  σήμερα  καταβολή της.

3ον Επίσης  ουδεμία  αναφορά   έγινε  για  την  οικονομική  βλάβη  που  επήλθε  στο  Δήμο  Σουλίου  εξαιτίας  της  βεβιασμένης  και  άστοχης  ενέργειας της  κυρίας  Δημάρχου Σουλίου  και  Προέδρου  του  ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  από  τη  σύναψη  υπέρογκου  δανείου και  ούτε  εξηγήθηκε  ο  τρόπος  αποπληρωμής   αυτού.

Συνεπώς  << ΕΠΕΑ  ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ>>  κ.  Δήμαρχε  και  Πρόεδρε  του  ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ και  οφείλετε  νομίζομε  να  ομιλήσετε  κάποτε  για την  ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ,  χωρίς  υπεκφυγές και  παλινωδίες  που  σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα  και ΒΛΑΠΤΟΥΝ  ταυτόχρονα   το συμφέρον  του  Δήμου  Σουλίου  και  του  ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ   ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΚΟΥΡΤΗΣ

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια