ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ - Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ - Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

ΤΟ ζήτημα της κατασκευής του υπαίθριου θεάτρου στην πόλη της Ηγουμενίτσας, έθεσε προσφάτως προς την Δημοτική Αρχή, η αξιόλογη και δραστηριοποιούμενη ήδη σε «πολλά μέτωπα», ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΣΤΗΝ οποία, έστω και με μη δικαιολογημένη καθυστέρηση, απάντησε αυτή επί τέλους για το θέμα.

ΤΙ απάντησε λοιπόν;

ΟΤΙ ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στο  όχι ευκαταφρόνητο ιδιαιτέρως σήμερα ποσό, του ενός εκατομμύριου εξακοσίων  τριάντα ενός χιλιάδων, εννιακοσίων (1.631.900) € σύμφωνα με την μελέτη.

ΕΝΩ η συναφθείσα σύμβαση κατασκευής με την ανάδοχο Εταιρεία ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο μηδέν ογδόντα δύο χιλιάδες τετρακόσια είκοσι εννέα  (1.082.429) €.

ΟΤΙ το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε  (Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων) και ειδικότερα το ΣΑΕΠΟ 030 Ηπείρου, του Υπουργείου Οικονομικών.ΟΤΙ οι εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του επανεκκίνησαν  προσφάτως μετά από διακοπή περίπου οκτώ (8) και πλέον ετών και πως η ολοκλήρωση του θα υλοποιηθεί  μέχρι τέλους του έτους.  ΠΟΥ σημαίνει όπως αναφέρεται και στην σχετική  ανακοίνωση – απάντηση, ότι οι ανάλογες πιστώσεις είναι διαθέσιμες από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε. ΑΛΛΩΣΤΕ «κοντός ψαλμός αλληλούια». ΘΑ αποδειχθεί αυτό εντός των προσεχών τεσσάρων μηνών.

ΟΤΙ πέραν του αριθμού θέσεων του Θεάτρου, ανερχόμενου στις χίλιες εκατόν εβδομήντα τέσσερις (1.174) και των σχετικών υποδομών, προβλέπεται επίσης η κατασκευή κυλικείου – αναψυκτηρίου, καθώς και χώρου στάθμευσης οχημάτων.

ΟΤΙ φορέας υλοποίησης του έργου και κατ’ επέκταση της διαχείρισης του μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας. ΚΑΙ καταλήγει η απάντησηανακοίνωση  της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «ΣΤΟΧΟΣ της είναι η δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών που θα προάγουν τον πολιτισμό ΜΠΛΑ – ΜΠΛΑ – ΜΠΛΑ»!!  ΟΣΟΝ αφορά κυρίως το τελευταίο «κομμάτι» της απάντησης, καλό θα ήταν γι’ αυτή να είναι φειδωλή σε δεσμεύσεις. ΕΚΤΟΣ  αν… μπερδεύει τον χρόνο και βρίσκεται στην προ κρίσης εποχή των «παχέων αγελάδων» και για τους Δήμους. ΓΙΑΤΙ οι υποδομές του πολιτισμού που οραματίζεται  και υπόσχεται σήμερα η Δημοτική Αρχή, μάλλον αποτελούν τελευταία προτεραιότητα της Κεντρικής εξουσίας και δικαιολογημένα, όταν ο άλλος δεν έχει να ΦΑΕΙ

ΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ; ΤΙ δεν συμπεριελάμβανε η απάντηση της Δημοτικής Αρχής προς τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  σχετικά με αυτό το όντως μείζονος πολιτιστικής σημασίας έργο για την ευρύτερη περιοχή;

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στο ποιός… «ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ» για να ολοκληρώνεται σήμερα επί ημερών της και να κόψει αυτή, η σημερινή δηλαδή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «την κορδέλα» με την περάτωση αυτού του σημαντικού έργου.

ΚΑΙ τα «ΘΕΜΕΛΙΑ» οποιουδήποτε  Δημοτικού έργου όπως γνωρίζει πολύ καλά ως παλαιός Αυτοδιοικητικός ο σημερινός κυρ – Δήμαρχος, είναι αφ’ ενός η ανάθεση, εκπόνηση και ωρίμανση της μελέτης για κάθε έργο και αφετέρου η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του, για να αρχίσει αυτό να εκτελείται.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ λοιπόν στην ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία, τους δημότες πρωτίστως του Δήμου Ηγουμενίτσας και πέραν αυτού, ΠΟΙΟΣ Δήμαρχος; ΠΟΙΑ Δημοτική Αρχή είχε την ιδέα κατασκευής του έργου; ΠΟΙΑ Δημοτική Αρχή ανέθεσε, εκπόνησε και «ωρίμασε» την μελέτη αυτού;  ΠΟΙΟΣ Δήμαρχος, ΠΟΙΑ Δημοτική Αρχή,  ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ πριν οκτώ (8) περίπου χρόνια και ειδικότερα το 2009 το έργο αυτό, για να αρχίσει η κατασκευή του και να διακοπεί μεσούσης της κρίσης η χρηματοδότηση του η οποία και… επανήλθε σήμερα επί ημερών σας;  ΤΟ έργο αυτό το πολύ σημαντικό και το γνωρίζετε αυτό, οραματίστηκε, σχεδιάστηκε, εκπονήθηκε- «ωρίμασε» η σχετική μελέτη δημοπρατήθηκε και άρχισε η κατασκευή του επί ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ.

ΑΥΤΟ θεωρούμε ότι το γνωρίζετε και σε κάθε περίπτωση οφείλατε να το γνωρίζετε. ΓΙΑΤΙ λοιπόν τέτοιος μίζερος πολιτικός χειρισμός του όλου θέματος; ΓΙΑΤΙ τόση πολιτική εμπάθεια και απόπειρα μεθόδευσης  απαξίωσης γενικότερα του έργου  της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΙΤΟΥΛΗ;

ΓΙΑΤΙ να κατατρύχεστε ως Δημοτική Αρχή από τέτοια ταπεινά πολιτικά ελατήρια  και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που ειλικρινά Δήμαρχε Γιάννη, δεν σε αναγνωρίζουμε πλέον;

ΘΕΩΡΕΙΣ ο ίδιος ή έτσι σου εισηγούνται συνεργάτες και Σύμβουλοι σου, πως αν… παραβλέψεις π.χ έργα του Πιτούλη, μειώνεις γενικότερα την προσφορά του και το κύρος του ως Δημάρχου;

ΑΝ ισχύει κάτι τέτοιο, είναι κρίμα πραγματικά και δεν αρμόζει σε μια Δημοτική Αρχή με λεβεντιά η μη  αναγνώριση έργων προκατόχων της.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμείς ελπίζαμε εις μάτην όπως αποδεικνύεται, ότι τελικά θα κοπάσει η μεταξύ σας υποβόσκουσα από τις Δημοτικές εκλογές ήδη ένταση και θα συνεργαστείτε οι δύο από κοινού για το κοινό συμφέρον.

ΜΑΛΛΟΝ βιαστήκαμε τουλάχιστον όσον αφορά εσένα, να βγάλουμε συμπεράσματα. ΟΛΟΙ όμως, να θυμάσαι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε καθημερινά από τον υπέρτατο για μας και κυρίως για εσάς τους αιρετούς κριτές, τον λαό, τους συμπολίτες και Δημότες.

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν εμείς, ας μας επιτραπεί να περιαυτολογήσουμε όσον αφορά τη μνήμη μας, θυμηθήκαμε ότι τότε το 2009 που και η ταπεινότητα μου ήταν Δήμαρχος, το έργο αυτό δημοπρατήθηκε επί θητείας ΠΙΤΟΥΛΗ, ψάξαμε, βρήκαμε την δημοσιευθείσα σχετική ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ αυτού, την οποία και δημοσιεύουμε.

ΓΙΑΤΙ πρέπει, δεν πρέπει; να   αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι  αγαπητέ κατά τα άλλα ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΝΝΗ. ΚΑΙ οι συνδημότες εξάγουν τα συμπεράσματα τους. ΜΗ τους υποτιμάς όμως…    

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια