ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ «ΠΕΦΤΟΥΝΕ» - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΡΦΑΝΗ ΚΑΙ... ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ «ΠΕΦΤΟΥΝΕ» - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΡΦΑΝΗ ΚΑΙ... ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

ΟΙ Κυβερνήσεις πέφτουνε και αλλάζουν, η μέχρι χθες Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας επανεκλέγεται πανηγυρικά στις πρόσφατες του παρελθόντος Μαΐου Αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα.

Η διορισμένη από την προηγούμενη Κυβέρνηση Διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε ετοιμάζεται να αποχωρήσει, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα, διορισμένη αυτή τη φορά από τη σημερινή Κυβέρνηση Διοίκηση του Οργανισμού, ως είθισται, δηλαδή με επιλογές απολύτως κομματικές και καθόλου αξιοκρατικές. Ο μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου Υπουργός Ναυτιλίας, δηλαδή ο καθ’ ύλην αρμόδιος ονόματι ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ο οποίος υποτίθεται είχε «πάρει επάνω του» το πρόβλημα και όλο… το επέλυε τρία (3) περ. χρόνια, χωρίς αυτό να επιλύεται, δεν εξελέγη καν Βουλευτής.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι Αιτωλο-ακαρνάνες συμπολίτες-ψηφοφόροι του, κάτι περισσότερο από εμάς ξέρουν και αναλόγως ψηφίζουν…

ΣΕ όλα τα προαναφερόμενα, να προσθέσουμε και την εκπεφρασμένη θεσμικά, δια χειλέων αρμοδίου Υπουργού της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, ότι μεταξύ των Περιφερειακών λιμανιών της Χώρας που προτάσσονται για ιδιωτικοποίηση και μάλιστα με επισπεύδουσες διαδικασίες, είναι και αυτός της Ηγουμενίτσας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - δεσμεύσεις διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές της προηγούμενης Κυβέρνησης, που «μιλούσε» για ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΥΠΟΤΟΜΕΩΝ-ΤΟΜΕΩΝ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε σε ιδιώτες.

ΔΗΛΑΔΗ αν ερμηνεύουμε σωστά τις μέχρι χθες σχετικές δηλώσεις-δεσμεύσεις για ιδιωτικοποίηση ή όχι του ΛΙΜΕΝΑ και των πέριξ αυτού εγκαταστάσεων και υποδομών στην Ηγουμενίτσα αλλά και στη Ζ.Ε του, σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, αναφερόταν σε συγκεκριμένα τμήματα δραστηριοτήτων αυτού, π.χ (κρουαζιέρες – «ΜΑΡΙΝΑ») κ.λπ.

ΣΕ κάθε περίπτωση, αυτά τα γενικότερα αφορούν την Ο.Λ.ΗΓ στο σύνολο της και το τι μέλλει γενέσθαι προσεχώς σε σχέση με το λιμάνι. ΑΝ τελικά το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του, που έχει κατά νου η σημερινή Κυβέρνηση, είναι απολύτως διαφορετικό από αυτό της προηγούμενης.

ΕΝ αναμονή λοιπόν των όποιων αποφάσεων γιατί αυτές  αφορούν βεβαίως και την πόλη της Ηγουμενίτσας και την ευρύτερη περιοχή.

ΕΚΤΟΣ αν θεωρούμε, θεωρούν οι Τοπικοί Άρχοντες ότι το ΛΙΜΑΝΙ είναι για την πόλη «ΒΑΤΙΚΑΝΟ». ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ κράτος εν κράτει και μάλιστα με ισχύον καθεστώς, το… ΑΒΑΤΟ σε αυτό.

ΝΑ επανέλθουμε όμως στο κυρίως ζήτημα, στο οποίο επανερχόμαστε σήμερα και δημοσιοποιούμε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ!

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ στο μείζον ζήτημα της ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε. Η οποία υποτίθεται θα είχε παραχωρηθεί τρία (3) και πλέον χρόνια πριν στο Δήμο, από τον μνημονευόμενο τ. Υπουργό και σήμερα απλό πολίτη, ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ.

ΠΟΥ τελικά δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη γιατί έπρεπε σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό… ανακοινωθέν για το θέμα της προηγούμενης κυβέρνησης, να διευθετηθούν θέματα και εκκρεμότητες που αφορούσαν τον αιγιαλό και παραλία

ΚΑΙ γιατί ρε σεις λεβέντες πρώην Κυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν διευθετήθηκαν; ΠΟΥ… «κολλούσε» το πράμα; ΑΦΟΥ εσείς ήσασταν Κυβέρνηση, εσείς είχατε το μαχαίρι και πεπόνι, εσείς αποφασίζατε; α;

ΚΑΙ η σημερινή Κυβέρνηση, που το πρόβλημα της είναι ΠΟΙΟΣ θα διοριστεί έστω και μεταβατικός Πρόεδρος στον Οργανισμό για να κάνει… την «ΛΑΝΤΖΑ»  αφού αυτός οσονούπω θα ιδιωτικοποιηθεί, γιατί δεν αναφέρθηκε ούτε καν ακροθιγώς σε αυτό το μείζον για την περιοχή θέμα;

ΚΑΙ καλά οι κυβερνώντες, ο Τοπικός Κυβερνητικός πλέον Βουλευτής που μέχρι χθες εγκαλούσε τον τότε Κυβερνητικό, σήμερα της Αντιπολίτευσης για κωλυσιεργία στο ζήτημα αυτό, γιατί σήμερα γι’ αυτό ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ και ούτε… ΚΙΧ δεν ακούγεται;

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αλλά και το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ηγουμενίτσας γιατί σιωπά… ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ; ΓΙΑΤΙ δεν ζητά από τη νέα Κυβέρνηση, τον νέο Κυβερνητικό Βουλευτή, τον αρμόδιο Υπουργό να την ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τη ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ;

ΤΙ περιμένουν; ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ και αυτή σε ιδιώτη… εν μια νυκτί και τότε να «ξυπνήσουν» κατόπιν εορτής;

ΜΕ τον τ. Υπουργό ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Δήμαρχε, κάθε φορά που σε επισκεπτόταν, αντάλλασες… φιλοφρονήσεις και χαμόγελα, αποσπούσες δεσμεύσεις «ότι τώρα εκχωρείται» (η Χερσαία Ζώνη), και τελικά ήσασταν όλοι ευτυχισμένοι.

ΕΧΕ κατά νου όμως μη εκχωρηθεί μεν, αλλά σε… ΙΔΙΩΤΗ δε. ΚΑΙ τότε, δεν θα σε χωρά ο τόπος όση έκταση και αν σου… εκχωρηθεί, αλλού εκτός Χερσαίας…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια