ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Π.Ε.Δ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ.

ΕΧΟΥΝ ήδη αρχίσει οι διεργασίες, επαφές και ζυμώσεις στο προσκήνιο, κυρίως όμως στο παρασκήνιο όσον αφορά την εκλογή νέας «ηγεσίας» στην Π.Ε.Δ. (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι μέχρι σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχεδόν πενταετούς θητείας των μέχρι χθες Δημοτικών Αρχών της Ηπείρου, πρόεδρος αυτής είναι ο επανεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Ο οποίος, στις προηγούμενες Δημαιρεσίες για την εκλογή προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου, εξελέγη με τις γνωστές τότε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τα όσα επακολούθησαν της εκλογής του, εκμεταλλευόμενος την επιθυμία άλλου Δημάρχου προερχόμενου από τον ίδιο πολιτικό χώρο (Ν.Δ.) να εκλεγεί αυτός. ΚΑΙ τελικά βγήκε… «ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ» υπέρ του τότε νεοεκλεγέντα Δήμαρχου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ κατ’ αρχάς κοινή διαπίστωση ακόμη και μεταξύ των μελών της Δημοτικής του παράταξης ότι η εκλογή του ως προέδρου της Π.Ε.Δ., πέραν από ορισμένες κυρίως επικοινωνιακού τύπου, δημοσιοσχεσίτικες εκδηλώσεις που έγιναν στην Ηγουμενίτσα και τις επισκέψεις του προέδρου τότε της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ΤΙΠΟΤΕ το απτό, ουσιαστικό και σημαντικό προς όφελος του Δήμου και των δημοτών δεν επετεύχθη.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, πολλοί ήταν εκείνοι μεταξύ των οποίων και η ταπεινότητά μας, που θεωρούσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε και να πιστεύουμε, ότι ο Δήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας, δηλαδή του μεγαλύτερου, σχεδόν ο μισός νομός, με τα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με αυτά άλλων Δήμων, πρέπει κατά τη θητεία του να είναι αποκλειστικά και μόνο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ επίσης αποκλειστικά και μόνο, με τα πολλά, δυσεπίλυτα και χρονίζοντα προβλήματα αυτού, αλλά και με την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των δημοτών, την επίβλεψη εκπόνησης και υποβολής μελετών για ένταξη προς χρηματοδότηση έργων μείζονος σημασίας για το Δήμο και βεβαίως την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του εν γένει. ΑΥΤΗ είναι η άποψή μας και θεωρούμε της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών ακόμα και αυτών που τον ψήφισαν.

ΘΑ έλεγε βεβαίως κανείς ότι αφού τον ξανα-ψήφισαν και επανεξελέγη Δήμαρχος και μάλιστα από την Α΄ Κυριακή με απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ., αυτός πλέον έχει… «τα γένια και τα χτένια» ή κατά το κοινώς λεγόμενο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ»!

ΑΝ επιθυμεί όπως πληροφορούμαστε να είναι εκ νέου υποψήφιος στην Π.Ε.Δ. θα είναι «και τα σκυλιά δεμένα»! ΚΑΙ αν επανεκλεγεί, γιατί είπαμε η εκλογή προέδρου της Π.Ε.Δ. δεν είναι… πανελλαδικές για να εισαχθεί αυτός που θα «γράψει καλύτερα», αλλά… άλλα μετράνε, τότε τι λόγος μας πέφτει εμάς;

ΚΑΛΗ θητεία να ξανα-έχει, καλοτάξιδος να είναι στα ουκ ολίγα εκτός περιοχής ταξίδια του και ο Δήμος θα συνεχίσει ΣΤΟΝ… «αυτόματο πιλότο» κατά την άποψη πολλών δημοτών. ΟΙ οποίοι όμως δεν δικαιούνται πλέον δια να ομιλούν και να διαμαρτύρονται. ΑΦΟΥ αυτοί ψήφισαν ποια δημοτική αρχή, ποίον Δήμαρχο θα έχουμε, αυτοί αποφάσισαν. ΑΥΤΑ

Σ.Σ.

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΤΙ σημαντικό έκανε η Π.Ε.Δ. με την μέχρι σήμερα Διοίκησή της για την Ήπειρο γενικότερα και τη Θεσπρωτία ειδικότερα;

ΠΟΙΟ σημαντικό και ουσιαστικό έργο δρομολογήθηκε, ποια αποτελεσματική πρωτοβουλία αναλήφθηκε από το Προεδρείο της; ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ απλώς…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια