«ΤΡΕΧΕΙ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΣ;

«ΤΡΕΧΕΙ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΙΔΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΣ;.

ΥΠΑΡΧΕΙ και απασχολεί αριθμό οικογενειών συμπολιτών, αν και θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους συμπολίτες, με πρώτους βεβαίως τους ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

ΤΟΥ οποίου οι διαστάσεις δεν έχουν «ξεδιπλωθεί» ακόμη στο σύνολο και τη δραματικότητα τους, αλλά είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό.

ΚΑΙ επειδή ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρωτίστως και κυρίως, σημαίνει ΠΡΟΒΛΕΨΗ και ΠΡΟΛΗΨΗ.

ΕΠΕΙΔΗ καλός πολιτικός, της Αυτοδιοίκησης ή της Κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι αυτός που κατά τη γνωστή ρήση «ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΕΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ».

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι ευθύνη και μάλιστα μεγάλη, έχουν όσοι «Κυβέρνησαν» τον τόπο αυτό, σε Τοπικό και Κεντρικό επίπεδο, ως Νομάρχες, Δήμαρχοι, Βουλευτές, Υπουργοί, μηδέ εμού του γράφοντος το παρόν εξαιρούμενου ως Δήμαρχου στο παρελθόν, για την πλημμελώς χαλαρή έως και αδιάφορη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

ΤΟ οποίο δημοσιοποιήσαμε στο παρελθόν και επανερχόμαστε σήμερα «ανακινώντας» αυτό ξανά.

ΓΙΑΤΙ σήμερα ξανά; ΓΙΑΤΙ η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ με απόφαση που υπέγραψε ήδη, με το πρόγραμμα να «τρέχει» και… όποιος προλάβει ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, διατίθεται ποσό ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (1.400.000) για κατασκευή «ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ».

ΣΤΟ πρόβλημα που όπως προαναφέρουμε αφορά και τη δική μας περιοχή, «ΑΠΑΝΤΑ» αυτή η πρόσκληση της Περιφέρειας, απευθυνόμενη σε αυτούς που νομιμοποιούνται και δικαιούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να «ΤΡΕΞΟΥΝ», να προκάμουν, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, πρόκειται για ποσό που θα διατεθεί για την κατασκευή κατ’ αρχάς και λειτουργία στη συνέχεια «ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ» με δυνατότητα φιλοξενίας έως ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ (28) ατόμων με αναπηρία.

ΒΕΒΑΙΑ στην πρόσκληση αναφέρεται ότι η φιλοξενία αυτή θα έχει διάρκεια είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι και για την περίπτωση αυτή, θα ισχύσει το διαχρονικό εν Ελλάδι «ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το μείζον επιμένουμε να το χαρακτηρίζουμε πρόβλημα που αφορά οικογένειες με μέλη τους και συμπολίτες ΑΤΟΜΑ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΑΥΤΑ που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται και απασχολούνται πράγματι δημιουργικά και παραγωγικά τις εργάσιμες όμως ημέρες της εβδομάδας, τις πρωινές ώρες από το ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ της Ηγουμενίτσας καθώς και από το Ειδικό Σχολείο Παραμυθιάς, ορισμένα από αυτά.

ΑΠΟ το μεσημέρι και μετά όμως;  ΤΑ Σαββατοκύριακα; ΤΙΣ γιορτές και διακοπές; ΤΟΤΕ τα απασχολούν με τον τρόπο και τη δυνατότητα που διαθέτει κάθε οικογένεια, που μέλος της είναι ΑΤΟΜΟ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

ΑΥΤΟ όμως είναι το έλασσον της υπόθεσης. ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα θα προκύψει, ήδη για ορισμένα από τα άτομα αυτά έχει προκύψει, όταν οι γονείς τους κυρίως, «ΦΥΓΟΥΝ» από τον μάταιο αυτό κόσμο.

ΤΙ θα απογίνουν τότε οι συμπολίτες αυτοί, ώριμοι άνδρες και γυναίκες, πλέον χωρίς την στήριξη, την έγνοια, την φροντίδα των γονέων τους, που είχαν μέχρι σήμερα;

ΠΟΥ θα καταλήξουν; ΠΟΙΟΣ θα τα περιθάλψει, ποιός θα ασχοληθεί μαζί τους, μια ενασχόληση που λόγω της ιδιαιτερότητας τους είναι αν θέλετε, περισσότερο απαιτητική από οποιαδήποτε άλλη, αναλόγως των περιστάσεων;

ΚΑΙ καλά, αν κάποια από αυτά έχουν αδέλφια ή άλλους συγγενείς που θέλουν και μπορούν συγχρόνως να τα «μαζέψουν», να τους εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη φροντίδα και μέριμνα.

ΜΕ αυτά που θα μείνουν εντελώς ΜΟΝΑ στον κόσμο αυτό, ποιός θα ενδιαφερθεί;
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που θεωρούμε επιβάλλεται να απασχολήσουν, να διατυπωθούν από τους ίδιους και να απαντηθούν συγχρόνως τους ΤΟΠΙΚΟΥΣ πρωτίστως ΑΡΧΟΝΤΕΣ!

ΕΙΣΙΚΟΤΕΡΑ όσον αφορά την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ αυτή της Περιφέρειας για τη δημιουργία ανάλογων ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ των συμπολιτών αυτών ΑΤΟΜΩΝ με ΑΝΑΠΗΡΙΑ, πρώτο και κύριο λόγο, ευθύνη και υποχρέωση να «ΤΡΕΞΕΙ», να ενταχθεί σε αυτό, έχουν οι Δήμοι του Νομού, με πρώτο τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αν επιλεγεί.

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ για τον κ. Δήμαρχο. ΘΑ ενδιαφερθεί; ΟΨΟΜΕΘΑ

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια