Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ - ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ - ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ.

ΟΠΩΣ διαπιστώνεται από τα πρώτα δείγματα γραφής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ με πρώτο τη τάξει τον Υπουργό κ. ΘΕΟΧΑΡΗ, η σημερινή κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση, να ασχοληθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά, με τον ΙΑΤΡΙΚΟΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

ΗΔΗ για την ανάγκη κατάρτισης ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ για τον ΙΑΤΡΙΚΟΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ειδική προς τούτο σύσκεψη στο Υπουργείο, ο Υπουργός με τον Υφυπουργό κ. Κόνσολο, παρόντων του πρόεδρου και μελών του Δ.Σ. της ΕΛΙΤΟΥΡ (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού) με επικεφαλής τον πρόεδρο της και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για… αποχρώσα ένδειξη ότι η κυβέρνηση, αυτή και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καθοριστικής συμβολής του ΙΑΤΡΙΚΟΥΙΑΜΑΤΙΚΟΥ Τουρισμού στην ανάπτυξη και διεύρυνση κατά πολύ περισσότερο, του «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ» που «πουλά» η χώρα, της οποίας και αποτελεί την ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με την προαναφερθείσα σύσκεψη δημοσιεύεται στη σελ.7).

ΜΕ αφορμή την πρωτοβουλία αυτή του αρμόδιου Υπουργού άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, επανερχόμαστε και δίνουμε δημοσιότητα για μια ακόμη φορά, ευελπιστώντας πως πλέον μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΑΓΙΑΔΑΣ.

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΕΝΑ μεγαλόπνοο έργο, το οποίο ολοκληρούμενο όπως ο γράφων το είχε οραματιστεί ως Δήμαρχος του τ. Δήμου Σαγιάδας, θα «ΑΝΟΙΓΕ» νέους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας αλλά και πέραν αυτής. ΕΝΑ έργο του οποίου η υλοποίηση άρχισε επί Δημαρχίας μας, με πρώτη μεγάλη επιτυχία την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΗΛΟΥ (ΛΑΣΠΗΣ) της Λιμνοθάλασσας Σαγιάδας ως ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ με ενδείξεις για μια ευρεία γκάμα παθήσεων από το ΚΕ.Σ.Υ. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ), το οποίο υπενθυμίζουμε συγκροτείται από καθηγητές Ιατρικών Σχολών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων. ΚΑΙ συνεχίσαμε την υλοποίηση του έργου αυτού, με την εκμίσθωση όλης της παρακείμενης παραθαλάσσιας έκτασης του Δήμου, από την Κ.Ε.Δ. (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου) «ΚΑΤΩΧΥΡΩΝΟΝΤΑΣ» έτσι την περιοχή, προκειμένου σε αυτή να κατασκευαστούν μελλοντικά ΜΟΝΙΜΕΣ εγκαταστάσεις όπως το είχαμε οραματιστεί και σχεδιάσει, για τη λειτουργία των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ, ει δυνατόν όλο το χρόνο.

ΠΡΟΒΗΚΑΜΕ όμως αρχικά στην κατασκευή ΜΗ ΜΟΝΙΜΩΝ εγκαταστάσεων γιατί η τότε Διοίκηση του Ε.Ο.Τ. (Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού) εξέδωσε ενδιαφέρον να αναλάβει αυτός, ο Ε.Ο.Τ. την κατασκευή και να έχει την ευθύνη λειτουργίας τους.

ΓΕΓΟΝΟΣ που αν επιτρέπαμε να συμβεί, ουσιαστικά θα ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΜΕ από τον Δήμο τη δυνατότητα διαχείρισης από τον ίδιο των Λουτρών και κατ’ επέκταση των εσόδων από τη λειτουργία τους ή ενδεχομένως και την εκμίσθωσηπαραχώρηση τους σε ΙΔΙΩΤΗΕΠΕΝΔΥΤΗ αν εκδηλωνόταν σχετικό ενδιαφέρον.

ΣΠΕΥΣΑΜΕ λοιπόν τότε ως Δημοτική Αρχή και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό από αδαείς ή ενήμερους μεν αλλά με στόχο την Αντιπολίτευση για την Αντιπολίτευση σε βάρος μας, να «ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ» ως Δήμος το χώρο και το εγχείρημα εν γένει. ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ με τη λειτουργία των αρχικών και προφανώς πειραματικών – προσωρινών εγκαταστάσεων, τις όποιες… ορέξεις του Ε.Ο.Τ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, προμηθευτήκαμε ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ για να μεταφέρει τον ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΠΗΛΟ (ΛΑΣΠΗ) από την εγγύς Λιμνοθάλασσα σε «ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ» αφού προηγουμένως «διυλιζόταν» καθαριζόμενη αυτή από οποιοδήποτε φερτό υλικό. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ντουζιέρες και ξύλινους οικίσκους για την εξυπηρέτηση των λουόμενων, μέχρι και ΙΑΤΡΕΙΟ με Ιατρό συστήσαμε, προβαίνοντας, γενικώς στην ανάπλαση της περιοχής αυτής και καθιστώντας την, ένα πραγματικό «ΣΤΟΛΙΔΙ».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι τα ΛΟΥΤΡΑ λειτούργησαν, είπαμε πειραματικά και ΔΩΡΕΑΝ για δύο (2) περιόδους (ΜΑΪΟΣ έως και ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ) με την επισκεψιμότητα τους να αυξάνεται καθημερινά και περισσότερο, με περισσότερους από έξι χιλιάδες (6.000) να τα έχουν επισκεφθεί την Β΄ περίοδο. (ΑΣ μη αμφισβητήσει κανείς τον αριθμό αυτό, γιατί είχαμε προνοήσει να γράφονται από τον εκεί υπεύθυνο λειτουργίας τους, τα ονοματεπώνυμα των λουόμενων σε ειδικό βιβλίο, που είναι στη διάθεση οποιουδήποτε).

ΕΝΩ όμως εμείς ως Δημοτική Αρχή, σχεδιάζαμε το ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, με τον περίφημο Ν. «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» του τότε ΠΑΣΟΚΟΥ Υπουργού Εσωτερικών νυν FAN ΣΥΡΙΖΕΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, καταργείται ο Δήμος Σαγιάδας και προσαρτάται στον ενιαίο πλέον Δήμο Φιλιατών. ΓΙΑ να αποχωρήσουμε εμείς από αυτόν και να εκλεγεί νέα Δημοτική Αρχή του νέου πλέον Δήμου.

Η οποία υπενθυμίζουμε, τον πρώτο χρόνο της θητείας της και ειδικότερα την εαρινή και θερινή περίοδο του 2011, «ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ» τα ΛΟΥΤΡΑ με το ίδιο πειραματικό μοντέλο που τα λειτουργούσαμε και εμείς. ΕΧΟΝΤΑΣ εμείς τη διαβεβαίωση της τότε Δημοτικής Αρχής, ότι θα προχωρούσε στην υλοποίηση του ήδη καταρτισθέντος από τη δική μας Δημοτική Αρχή MASTER PLAN για την αξιοποίησή τους.

 

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΦΟΥ είχαμε ήδη διαβεβαιώσει τον τότε Δήμαρχο, ότι θα είμαστε στη διάθεσή του για οτιδήποτε μας χρειαστεί σχετικά με το ζήτημα αυτό, αναμέναμε να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το εγχείρημα! ΤΟ οποίο τελικά όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά αιφνιδίως το εγκατέλειψαν.

ΓΙΑΤΙ; ΑΥΤΟΙ, οι τότε «κυβερνώντες» τον Δήμο ξέρουν. ΓΙΑ να παρουσιάζουν σήμερα τα λουτρά και ο εκεί χώρος εν γένει, εικόνα πρόκληση, απόλυτης ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, παρά τις όποιες παρεμβάσεις «μπαλώματα» έστω επεχείρησε η επόμενη και σημερινή Δημοτική Αρχή. (ΟΙ δημοσιευόμενες ΦΩΤΟ «μιλούν» από μόνες τους).

ΤΟ χειρότερο όλων όμως το οποίο και απεδείχθη προς το παρόν «ΜΟΙΡΑΙΟ» για τα ΙΑΜΑΤΙΚΑ, ήταν η μη εκπροσώπηση της τότε Δημοτικής Αρχής είτε μέσω Δημάρχου είτε οποιουδήποτε άλλου Αιρετού, σε ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που έγινε στο Κιλκίς το 2012 αν θυμόμαστε καλά, στο οποίο είχαν κληθεί από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» την καθ’ ύλην αρμόδια δηλαδή, μέλη της οποίας είναι όλοι οι ανά την Ελλάδα Δήμοι που διαθέτουν στα όριά τους ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ πηγές.

ΤΟ συνέδριο αυτό ήταν καθοριστικό, γιατί θα γινόταν σε αυτό με εντολή του τότε αρμόδιου Υπουργού, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ επισήμως με την προσκόμιση σχετικών δικαιολογητικών, ΟΛΩΝ των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ, όλων των Δήμων. ΓΙΑ να «προχωρήσει» στη συνέχεια η ένταξη χρηματοδότησής τους από ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με πακτωλό χρημάτων του ΕΣΠΑ.

ΓΙΑ λόγους αδιανόητους ειλικρινά, η τότε Δημοτική Αρχή από αδιαφορία; άγνοια; ανικανότητα ή γιατί θεώρησε ότι το ΕΡΓΟ αυτό ήταν δικό μας, συνεπώς ΑΠΑΞΙΩΝΕ εμάς, λάμπουσα δια της απουσίας της δεν έστειλε εκπρόσωπο στο συνέδριο αυτό.

 

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ

ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΠΑ...

ΜΕ αποτέλεσμα να μη καταγραφεί ο Δήμος με ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ στα όρια του και τελικά να μείνει εκτός… ΝΥΜΦΩΝΟΣ (ΕΣΠΑ).

ΚΑΙ να ακολουθήσει η επόμενη και σημερινή επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή, η οποία έδειξε όντως ενδιαφέρον από την Αρχή της πρώτης θητείας της, αλλά δυστυχώς ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ στην απίθανη αυτή εξέλιξη. ΝΑ έχει δηλαδή ο Δήμος στα όριά του ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, να δικαιούται την ένταξη τους για ΓΕΝΝΑΙΑ χρηματοδότηση προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν από το ΕΣΠΑ και να αδυνατεί να τις εντάξει για τους προαναφερόμενους λόγους.

ΝΑ σημειωθεί αφενός ότι οι ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ είναι μια (1) από τις μόλις τέσσερις (4) συνολικά που υπάρχουν στην Ελλάδα, με χρήση δηλαδή για ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΗΛΟΥ (ΛΑΣΠΗΣ). ΟΙ υπόλοιπες, είναι κυρίως με θειούχα νερά, όπως π.χ. αυτές του ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ Κόνιτσας, του ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Άρτας κ.λπ για να περιοριστούμε στη δική μας περιοχή.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ συνεπώς ο οιοδήποτε, πόσο σημαντική θα ήταν η αξιοποίηση τους και πόσο μεγάλη η ανάλογη επισκεψιμότητα γιατί η εγγύτερη από αυτές, τις Ιαματικές πηγές πηλοθεραπείας δηλαδή, είναι στην ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ ΚΙΛΚΙΣ!

ΝΑ σημειωθεί επίσης, ότι τα ΙΑΜΑΤΙΚΑ της Κόνιτσας και της Άρτας έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, χρηματοδοτούμενες γενναία από αυτό και έχει αρχίσει, να ολοκληρώνεται οσονούπω η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεών τους και η αναβάθμιση τους εν γένει ακόμη και με την κατασκευή ασφαλτοστρωμένου δρόμου σε αυτά του ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ. ΜΕ τα «ΔΙΚΑ» μας, να παραμένουν δυστυχώς αναξιοποίητα ανενεργά και να προκαλούν με την κατάντια τους κάθε δημότη του Δήμου αλλά και κάθε επισκέπτη της περιοχής.

ΑΥΤΟ είναι εν συντομία το «ΙΣΤΟΡΙΚΟ» της αδειοδότησης, κατασκευής, λειτουργίας και στη συνέχεια ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ από την τότε πρώτη Δημοτική Αρχή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ» ΔΗΜΟΥ Φιλιατών.

ΜΕ αφορμή λοιπόν, το εκδηλωθέν προσφάτως ενδιαφέρον του νέου Υπουργού, ΚΑΛΟΥΜΕ τη σημερινή Δημοτική Αρχή να ΠΡΟΤΑΞΕΙ ως ΜΕΙΖΟΝ θέμα ΠΡΩΤΗΣ προτεραιότητας, την ένταξη τους προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή ενδεχομένως και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, να τα ανακαλύψει αν υπάρχουν.

ΕΙΝΑΙ μια μοναδική και εκτιμάμε τελευταία ευκαιρία, το δικό μας ΟΡΑΜΑ για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας και όχι μόνο, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για σημαντική αύξηση των εσόδων του Δήμου, ανεξαρτήτως του καθεστώτος λειτουργίας των λουτρών, να επιδοθεί (Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) σε αγώνα δρόμου για να το επιτύχει. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι είναι η μεγαλύτερη ΠΡΟΚΛΗΣΗ αυτό γι’ αυτή κατά τη διάρκεια της θητείας της. ΚΑΙ θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν υπάρξει από πλευράς της πρωτίστως αλλά και σε συνεργασία με άλλους συναρμόδιους τοπικούς φορείς (π.χ. Επιμελητήριο, Τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας) καθώς και με την δυναμική και ουσιαστική όμως παρέμβαση του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, μπορεί τελικά το κώλυμα για την ένταξη χρηματοδότησης τους να παρακαμφθει. ΝΑ βρεθεί η φόρμουλα εκείνη που θα ανοίξει το δρόμο γι’ αυτή. ΑΡΚΕΙ να υπάρξει, που προσωπικά θεωρούμε ότι θα υπάρξει πολιτική βούληση και ενδιαφέρον από τα δύο… ενδιαφερόμενα μέρη. ΚΑΙ τον Δήμο και το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού.

 

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Υπουργείο Τουρισμού ενώ συμπεριλαμβάνεται στον νέο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Την ανάγκη κατάρτισης θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό συζήτησαν προσφάτως, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΙΤΟΥΡ με επικεφαλής τον πρόεδρό της και περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις μεγάλες προοπτικές που έχει η χώρα για να αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης μέσω της οργανωμένης, συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας στον ιατρικό τουρισμό.

Ο υπουργός  κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους ισχυρούς πυλώνες  του νέου επαναπροσανατολισμένου μοντέλου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των φορέων που σχετίζονται με τον κλάδο.

Ο τουρισμός ευεξίας καθώς και ο ιαματικός-ιατρικός τουρισμός είναι σύνθετα προϊόντα που στηρίζονται στη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της πιστοποίησης των υπηρεσιών αλλά και στις εξαιρετικής κλιματικές συνθήκες που η χώρα μας προσφέρει.

Κορυφαία προτεραιότητα στο νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό χαρακτήρισε την  α νάπτυξη του τουρισμού υγείας  ο υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας  τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο  π περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, τη διαμόρφωση αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας και τη δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση συμφώνησαν στο ότι ο ιατρικός τουρισμός σε όλο το εύρος του θα αποδώσει υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, θα ενισχύσει συνολικά τον κλάδο και την εθνική οικονομία και θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στη χώρα.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια