ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ - ΜΕ ΕΝΑ... "ΤΣΟΥΒΑΛΙ" ΕΥΡΩ. ΓΙΑΤΙ;

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ - ΜΕ ΕΝΑ... "ΤΣΟΥΒΑΛΙ" ΕΥΡΩ. ΓΙΑΤΙ;.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ  όπως δηλώνεται από αρμόδια χείλη οσονούπω, ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Πωγωνίου, για την παραχώρηση σε αυτόν ΔΩΡΕΑΝ και καλώς του κτιρίου του Ειρηνοδικείου  Δελβινακίου.

ΤΟΥ οποίου η λειτουργία ανεστάλη στο πρόσφατο παρελθόν, μαζί με άλλων Περιφερειακών – Επαρχιακών Ειρηνοδικείων,  όπως αυτού του Δήμου Σουλίου.

ΚΑΙ θεωρούμε δεδομένο πως αφού δεσμεύτηκε στον Δήμαρχο Πωγωνίου που «μετρά» ων ουκ έστιν αριθμός θητείες φίλο Κώστα Καψάλη η αρμόδια Υφυπουργός Οικονομικών,  πως θα τηρήσει την υπόσχεση της. ΚΑΙ ο Δήμος αυτός θα αποκτήσει ένα κτίριο ΔΩΡΕΑΝ για να το αξιοποιήσει αναλόγως.

ΣΕ ανάλογο αίτημα όμως της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουλίου για παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου στο Δήμο προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί από αυτόν και να μη καταντήσει «ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ», το αρμόδιο Υπουργείο αρνήθηκε την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση.

ΚΑΙ να το αγοράσει τελικά, αν είναι δυνατόν, ο Δήμος από το Κράτος καταβάλλοντας στον Κρατικό Κορβανά όχι ευκαταφρόνητο ποσό πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

ΣΤΟ ίδιο κράτος δηλαδή, που τα… χρήματα αυτά που  κατέβαλλε ως τίμημα για την παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου ο Δήμος, θα τα παραχωρούσε προσεχώς σε αυτόν, τον Δήμο δηλαδή ως μέρος της προβλεπόμενης Κρατικής επιχορήγησης.

ΤΕΛΙΚΑ τι γίνεται ρε σεις λεβέντες που μας Κυβερνάτε;  Δύο μέτρα και δύο σταθμά σε δύο Δήμους  για το ίδιο αίτημα – πρόβλημα και μάλιστα της ίδιας Περιφέρειας; ΔΗΛΑΔΗ οι δημότες του Δήμου Σουλίου επιβαρύνθηκαν οικονομικά για να αποκτήσουν την κυριότητα ενός έρημου πλέον κρατικού κτιρίου που σε άλλο όμορο περίπου Δήμο,  παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ; ΘΑ μας τρελάνετε ρε σεις συντρόφια…

ΕΚΤΟΣ αν ο Δήμαρχος Πωγωνίου, είπαμε,  παλιά καραβάνα της Αυτοδιοίκησης ούτε εμείς θυμόμαστε ακριβώς πόσες θητείες  «μετρά», ήταν ενδεχομένως… καλύτερος διαπραγματευτής  από την Δήμαρχο Σουλίου.

 

ΚΑΙ κατόρθωσε να εκχωρηθεί στο Δήμο του ανάλογο κτίριο, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος και οι Δημότες, ούτε ένα (1) ευρώ. ΕΙΠΑΜΕ εκτός αν! ΔΕΝ το δένουμε και κόμπο Σταυρούλα. ΣΕ κάθε περίπτωση οφείλεις μετά την εξέλιξη αυτή, να επανέλθεις προς το αρμόδιο Υπουργείο και να διεκδικήσεις και εσύ την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση του κτιρίου του π. Ειρηνοδικείου της Παραμυθιάς, με την επιστροφή βεβαίως στα ταμεία του Δήμου του εισπραχθέντος από το Ελληνικό Δημόσιο, ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, για το σκοπό αυτό ποσό από το Δήμο σου.       

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια