ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ (2Η) ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ SUNWATER ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ (2Η) ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ SUNWATER ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο του Μπάρι, από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, στις 14 Δεκεμβρίου 2018  η 2η  τεχνική συνάντηση για το έργο ‘SunWater’ (πλήρης τίτλος: "SUstaiNable WATER supply networks in Mediterranean touristic area"). Σκοπό του έργου που συγχρηματοδοτείται με 873.000,00 € από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 αποτελεί η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικτύων ύδρευσης σε αστικές περιοχές των Περιφερειών: της Απουλίας, των Ιονίων Νήσων και της Ηπείρου.

 

Το εταιρικό σχήμα του έργου απαρτίζεται από (4) φορείς: Από την Ελλάδα, η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και η ΔΕΥΑ Ζακύνθου, και από την Ιταλία το Πολυτεχνείο του Μπάρι, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής και η Acquedotto Pugliese S.p.A. Συνδεδεμένοι Εταίροι του έργου είναι: από την Ελλάδα η ΕΔΕΥΑ και από την Ιταλία η Utilitalia.

 

Κατά τη διάρκεια της 2ης Τεχνικής Συνάντησης οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρόοδο του φυσικού αντικειμένου ανά Πακέτο Εργασίας σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς και να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για την προετοιμασία των πλέον απαιτητικών δράσεων που επίκεινται με απώτερο σκοπό τη δημιουργία καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων μοντέλων ανάλυσης και σχεδιασμού των δικτύων ύδρευσης που θα επιτρέπουν πιο αποτελεσματική διαχείριση στους παρόχους πόσιμου νερού με παράλληλη μείωση των απωλειών, καθώς και βελτίωση των ελέγχων ποιότητας.

 

Το έργο SunWater ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 και  ως μέρος των δράσεων έχουν επιλεγεί τέσσερις (4) περιοχές στόχοι, δύο (2) στην Ελλάδα και δύο (2) στην Ιταλία που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης στα οποία θα αναπτυχθούν μοντέλα παρακολούθησης και ορθολογικής διαχείρισης, με στόχο τη μείωση του μη ανταποδοτικού νερού και τη βελτίωση της ποιότητας.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

- Καθ. Daniele Biagio Laucelli, Πολυτεχνείο του Μπάρι, Τμήμα Πολιτκών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής. Τηλ. +393497168370, danielebiagio.laucelli@poliba.it   

 

- Περιφέρεια Απουλίας: Υπεύθυνη Επικοινωνίας Κοινής Γραμματείας

 

Carmela Sfregola, +393493916007 , c.sfregola@greece-italy.eu; press@greece-italy.eu

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια