ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ΞΑΝΑ... ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ΞΑΝΑ... ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

Ζεστό χρήμα θα τρέξει για έξι δήμους της Ηπείρου προκειμένου να αποκαταστήσουν και να βελτιώσουν τους αγροτικούς δρόμους.

Πρόκειται για τα πρώτα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ένα πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών και δίνει πραγματική ανάσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι στους τελευταίους μήνες υλοποιείται σειρά έργων σε όλους τους τομείς των υποδομών και καλύπτονται τεράστια κενά στο σύνολο των Δήμων. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στη Θεσπρωτία, χρηματοδοτούνται οι Δήμοι:

ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ: Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας με το ποσό  των 868.000 €

ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ: Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας με το  συνολικό ποσό προυπολογισμού 1.470.000 (περισσότερα στη σελ.5). Η συγκεκριμένη πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση.

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια