ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ “ΠΕΡΑΣΕ” Ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ “ΠΕΡΑΣΕ” Ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ.

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ  √  ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ...

ΤΗΝ  πρόθεση του, να είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, δημοσιοποίησε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης σε παραχωρηθείσα συνέντευξη τύπου. ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ συγχρόνως στο σημαντικό έργο που επιτελείται απο την Περιφερειακή του Αρχή σε ολόκληρη την Ήπειρο. ΕΝΩ πέρασε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ... επιτιθέμενος  σε «κύκλους» που κατ’ αυτόν κατασκευάζουν και στήνουν ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του, παραπλανώντας τους συμπολίτες. ΣΚΛΗΡΗ γλώσσα τέλος, χρησιμοποίησε και για τον εμφανιζόμενο ως υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ρίζόπουλο, για να δηλώση μεταξύ άλλων ότι: «Η Ήπειρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «πειραματόζωο» στα χέρια αποτυχημένων «γυρολόγων» της πολιτικής». ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο κ. Καχριμάνης δήλωσε: TON ερχόμενο Μάιο, οι πολίτες της Ηπείρου θα κληθούν να αποφασίσουν για την Περιφερειακή Αρχή που θα τους εκπροσωπήσει τα επόμενα χρόνια.

ΟΠΩΣ ήδη έχω δηλώσει δημόσια κατ΄ επανάληψη, στην εκλογική αναμέτρηση αυτή θα είμαστε παρόντες. ΘΑ θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των πολιτών, ώστε να αξιολογήσουν το έργο μας, να συγκρίνουν τις προτάσεις όλων των υποψηφίων και τότε είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσουν με μεγάλη πλειοψηφία τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ δίνει και θα δώσει τον αγώνα της πάνω σε  υπαρκτό έργο. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ άρχισαν ήδη να αναζητούν ρόλους μέσα από τη λασπολογία, τη σκανδαλολογία, την εξύβριση και προσβολή προσώπων. ΓΝΩΡΙΜΗ και απρόσφορη αυτή η  τακτική από το παρελθόν.

ΔΕΝ θα τους ακολουθήσουμε. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι είναι δύσκολο για αυτούς να αντιπαρέλθουν και να διαγράψουν την πραγματικότητα: ΜΙΑ πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πολίτες της Ηπείρου,  παράγει συγκρίσιμα αποτελέσματα και μάλιστα υπάρχουν δράσεις στις οποίες η Περιφέρειά μας είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα: ΕΙΜΑΣΤΕ η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων και στο προηγούμενο και στο τωρινό ΕΣΠΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ πρωτοπόροι στη διαχείριση απορριμμάτων.

Η μοναδική Περιφέρεια, της οποίας οι πολίτες δεν επιβαρύνθηκαν με πρόστιμα για τη λειτουργία παράνομων χωματερών. ΕΙΜΑΣΤΕ η πρώτη Περιφέρεια που κατασκευάζει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λειτουργήσει. ΕΙΜΑΣΤΕ η μόνη Περιφέρεια της χώρας που κατασκευάζει πλήρες δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλα τα παράλια της. Υλοποιούμε το Καινοτόμο Πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, που αποτελεί παραδείγμα  στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  ΠΕΤΥΧΑΜΕ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΜΕ το παράδειγμα για το Υπουργείο Τουρισμού για  συνδυασμένη προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εξωστρέφειά τους.

ΣΥΝΔΡΑΜΑΜΕ πολιτικά και κυρίως υλικοτεχνικά τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που πλέον έχει αποκτήσει άλλη διάσταση συμβάλλοντας με τις διεθνείς πτήσεις που υποδέχεται στην τόνωση του τουρισμού των «τεσσάρων εποχών».

ΕΙΜΑΣΤΕ η Περιφέρεια που προβαίνει σε ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών που δυστυχώς προκαλούνται  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ κατά υποδειγματικό τρόπο τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ και είμαστε η πρώτη, αν όχι και η μοναδική, Περιφέρεια της χώρας, που συνδράμει οικονομικά τη λειτουργία Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ κλπ.

ΣΥΝΔΡΑΜΑΜΕ το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων, όσο και στη στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχεία.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ και υλοποιούμε με ταχείς ρυθμούς τους αναπτυξιακούς νόμους.

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ δεκάδες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαρισμός ποταμών κ.α.καλύπτοντας αδυναμίες άλλων υπηρεσιών.

ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ και εκτελούμε δεκάδες έργα προστασίας πολιτιστικών μνημείων σε όλη την Ήπειρο, (πέτρινων γεφυριών, ιερών ναών-μονών, τεμένων, αρχαίων θεάτρων),  με πλέον χαρακτηριστικό αυτό  της πρώτης φάσης των εργασιών για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας.

ΔΩΣΑΜΕ λύσεις όπου απαιτήθηκε και προχώρησαν αρχικά η ολοκλήρωση της Εγνατίας και πρόσφατα της Ιόνιας Οδού.

ΕΧΟΥΜΕ διασφαλίσει πιστώσεις για την επέκταση της Ιόνιας οδού προς Πρέβεζα και Κακαβιά, έργα για τα οποία η ευθύνη δεν ανήκει στην Περιφέρεια. 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ και κατασκευάζουμε νέες σύγχρονες οδικές συνδέσεις, όπως για Τζουμέρκα, παράκαμψη Νικόπολης (Πρέβεζας), παράκαμψη  Ηγουμενίτσας, σύνδεση πόλης Ιωαννίνων με Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

ΑΝΑΛΑΒΑΜΕ πρωτοβουλίες και δώσαμε λύσεις για τις αδειοδοτήσεις των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων. Δίνουμε σκληρή και αδυσώπητη μάχη κατά της ελληνοποιήσης κτηνοτροφικών προϊόντων και ιδιαίτερα του γάλακτος. Κι αυτό γνωρίζουμε ότι ενοχλεί και μας έχει φέρει απέναντι σε ισχυρά λόμπυ.

Μέσω των δράσεων του ΕΣΠΑ, ενισχύουμε δράσεις για την απασχόληση και την κοινωνική πρόνοια.

ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της Ηπείρου, για την αντιμετώπιση επειγουσών υποχρεώσεών τους και όχι μόνο.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΜΕ την κατασκευή νέων διοικητηρίων σε Πρέβεζα- Άρτα

Τα παραπάνω, είναι  ένα μόνο  μέρος από το σπουδαίο έργο που επιτελούμε. Ένα έργο, που όντως άλλαξε και αλλάζει τη ζωή των Ηπειρωτών. Παντού και πάντα είμαστε πρωτοπόροι, σε ο, τι αφορά τις δράσεις της Περιφέρειας. ΑΥΤΟ είναι το έργο του «συστήματος Καχριμάνη».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν συμβαίνει το ίδιο και με πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά  σε κεντρικό επίπεδο και οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και σε καταλυτικό βαθμό τους ρυθμούς ανάπτυξης, την ανεργία, τους μισθούς, τις συντάξεις. Παρά ταύτα τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος, έχει καταφέρει να ξεφύγει από την τελευταία θέση στην κατάταξη των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών περιφερειών

ΣΤΗ διαδρομή αυτή μας στήριξαν οι πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίσαμε ισότιμα, χωρίς καμία διάκριση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ με όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις. Συγκρουστήκαμε και με υπουργούς και με στελέχη Δημόσιων Οργανισμών. Πάντα όμως για το καλό του τόπου.

ΣΗΜΕΡΑ σε ορισμένους συμπολίτες υπάρχει ένας προβληματισμός για τη νέα περιφερειακή περίοδο. Είναι απόλυτα κατανοητός και δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εκ νέου υποψήφιος, εάν δεν  ήταν ορατός ο κίνδυνος πισωγυρίσματος.

Η ΗΠΕΙΡΟΣ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει «πειραματόζωο» στα χέρια αποτυχημένων «γυρολόγων» της πολιτικής, στα χέρια προσώπων με σκοτεινή διαδρομή (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας, μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι   υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου.

ΕΧΟΥΜΕ υποχρέωση, έχω υποχρέωση, το σπουδαίο έργο που έχουμε επιτελέσει στην Ήπειρο, να το υπερασπιστούμε και να το ολοκληρώσουμε κλείνοντας τη θητεία μας, μαζί με την ολοκλήρωση και του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, όπως απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, είναι παράταξη ανοικτών οριζόντων. Ανοικτή προς όλους τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις και θα δρα ανεξάρτητα, δίνοντας λόγο μόνο στους Ηπειρώτες.

Η ΟΠΟΙΑ στήριξη ανακοινώνεται, είναι καλοδεχούμενη και θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία, που πρώτη έσπευσε να εκδηλώσει την εκτίμηση και την αναγνώριση στο έργο μας.

ΘΕΛΩ να διευκρινήσω ότι στις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μας, δεν εμπλέκονται στο παραμικρό.

ΣΕ ο, τι μας αφορά, θέλω να επισημάνω  ότι  ανάμεσα στα στελέχη της που έχουν κληθεί προς ακρόαση, υπάρχει πρόσωπο που εκ συστήματος, έχοντας αποτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία,  λασπολογεί και με συκοφαντεί συστηματικά, μέσω των social media και σύντομα θα κληθεί να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη.

ΕΚΤΙΜΩ ότι αυτός  έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

ΕΜΕΙΣ κοιτάμε μπροστά, με αποφασιστικότητα και με «σύμμαχο» το έργο μας.

 

Η ΛΑΣΠΗ, οι συκοφαντίες, είναι για όσους δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε ουσιαστικό για το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες της Ηπείρου.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια