ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ¨ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ¨ ΣΤΗ ΣΑΓΙΑΔΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ¨ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ¨ ΣΤΗ ΣΑΓΙΑΔΑ.

Την Δευτέρα  6 Αυγούστου 2018,  ημέρα που είναι αφιερωμένη στους Ιχθυοκαλλιέργειες του τόπου μας, έγινε στο γραφικό Λιμάνι της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας η Γιορτή της Τσιπούρας. Στην διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τσιπούρες που προσέφεραν δωρεάν οι ιχθυοπαραγωγοί  που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Τ.Κ. Σαγιάδας. Μετά το γεύμα ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί εκ μέρους των επίσημων προσκεκλημένων και στην συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και ελεύθερος χορός που το απόλαυσαν μέχρι πρωίας όλοι οι συμμετέχοντες στην εν λόγω εκδήλωση.

Πριν την προαναφερόμενη εκδήλωση, είχε προηγηθεί στις 2 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00:00  μ.μ. στην πόλη των Φιλιατών μια εξίσου σημαντική πολιτιστική εκδήλωση στην οποία ο Δήμος Φιλιατών τιμώντας την παράδοση βράβευσε με τιμητική πλακέτα και με τη μαζική παρουσία των συμπολιτών μας, σαράντα επτά εκπροσώπους του παραδοσιακού μουσικού  μας πολιτισμού που συντροφεύουν με την παρουσία τους, τις τελευταίες δεκαετίες, όλες τις παραδοσιακές μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται στον τόπο μας. Στην εν λόγω εκδήλωση που εκ μέρους του Δήμου την διοργάνωσε το Νομικό πρόσωπο { Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ } συμμετείχαν: η Ομοσπονδία Μουργκάνας και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Φιλιατών, Ασπροκκλησίου και Κεραμίτσας μαζί με  την τραγουδοποιό ομάδα και τα χορευτικά σύνολά τους τους οποίους η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί ιδιαίτερα γιατί με την ολοκληρωμένη και ποιοτική παρουσία τους συμβάλλανε και αυτοί στην επιτυχία της εν λόγω εκδήλωσης.

Σε όλους λοιπόν αυτούς τους τραγουδοποιούς και τους οργανοπαίκτες που η Δημοτική Αρχή βράβευσε τιμώντας την προσφορά τους στην διατήρηση και την διάχυση του πολιτισμού μας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί είναι οι άξιοι πρεσβευτές του πολιτισμού μας στα πέρατα του γήινού κόσμου μας.

Ένα μεγάλο μπράβο όμως αξίζει και στους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μας για την μαζική και υποδειγματική συμμετοχή τους στις μεγάλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις που επιμελήθηκε με πολύ κόπο και ιδιαίτερη προσοχή η Διοίκηση του Δήμου μας.

Η διοργάνωση και η ολοκλήρωση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων περιέχει πάντα ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο η Δημοτική Αρχή δεν διστάζει να το αναλαμβάνει γιατί εμπιστεύεται την κρίση, και τον πολιτισμό που διακρίνει τους συμπατριώτες μας κάτι που αποδεικνύετε έμπρακτα από την υποδειγματική και μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Δήμου μας.

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια