ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ-ΤΟΕΒ ΚΛΠ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ-ΤΟΕΒ ΚΛΠ.

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου προς Δήμους και ΤΟΕΒ, θα προωθηθεί σειρά έργων που αφορούν την καθημερινότητα κατοίκων πόλεων και τοπικών διαμερισμάτων και θα αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Για την υλοποίησή τους, η Επιτροπή Περιβάλλοντος,  Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους αντίστοιχους φορείς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους ΤΟΕΒ, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογιάννη, να τονίζει ότι υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους Οργανισμούς της Ηπείρου για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα σε ο, τι αφορά τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από την Περιφέρεια. «Στον ένα χρόνο – εξήγησε- που η εποπτεία τους περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί επί δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζεται ένα συνολικό πρόγραμμα έργων που απαιτούνται για τη βελτίωση των δικτύων άρδευσης και την αντικατάσταση των ηλεκτροβόρων δικτύων, μέσω τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μέχρι να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα, η Περιφέρεια αντιμετωπίζει έκτακτα προβλήματα που προκύπτουν, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στη σημερινή ημερήσια διάταξη». Όσον αφορά τις οφειλές των ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, ανέφερε ότι είναι ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, καθώς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Κεντρικής Διοίκησης.

 

Αναλυτικά λήφθηκαν αποφάσεις για τη σύναψη των εξής προγραμματικών συμβάσεων:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΕΒ

 

  1. Με τον ΤΟΕΒ Αχέροντα, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια Πίνακα Μ.Τ αποστραγγιστικού αντλιοστασίου του  ΤΟΕΒ ΑΧΕΡΟΝΤΑ (θέση Βαλανιδορράχη)», προϋπολογισμού 24.614 €.

  2. Με τον ΤΟΕΒ Χαμηλής Ζώνης Φιλιατών Κυπάρισσος, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων   για αντικατάσταση δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ  Χαμηλής Ζώνης Φιλιατών Κυπάρισσος», προϋπολογισμού 12.932 ευρώ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ

 

  • Με Δήμο Σουλίου, για την υλοποίηση του έργου: «Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού στην Τ.Κ Πλακωτής», προϋπολογισμού 100.000 €.
Προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΚΕΠΕΘΕ

 

Επίσης εγκρίθηκε η  σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Ιωαννιτών, και του ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. για το έργο:  «Οργάνωση και Ανάπτυξη ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ ετών  2018-2020», προϋπολογισμού 90.000,00 € (με ΦΠΑ)  

 

Η  Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί φακέλων Μ.Π.Ε., για λειτουργία πτηνοτροφικών μονάδων, σε Κουτσελιό, Βασιλικό Πωγωνίου, Άνω Λαψίστας Ζίτσας, την εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στο Παλαιοχώρι Αγίων Πάντων Φιλιατών και για τα Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσας.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια