ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ...ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Πρόταση: στο ΓΠΣ/2007 Παραμυθιάς έχει ενταχθεί τμήμα στην περιοχή του Δημοτικού σχολείου πάνω από το ΚΕΓΕ στο οποίο μπορεί να γίνει τοπικό ρυμοτομικό και διανομή οικοπέδων σε νέους της περιοχή του Δήμου Σουλίου.

Ιστορική έδρα του δήμου: Σούλι

Έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και ο ιστορικός χώρος και τα χωριά.

Μόνο μετά από παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας , κατά την επίσκεψη του στις εορτές του Σουλίου, έχουν εξαγγελθεί δύο έργα: αναστήλωση οικίας Μπούση και προστασία ιστορικών πηγαδιών, αποπεράτωση δρόμου Ελευθεροχώρι-Κουκλί. Μύλοι Σουλίου εγκατάλειψη –κίνδυνος κατάρρευσης (ευθύνες εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Δονάτου-Δήμος Σουλίου).

Ιστορική έδρα του δήμου: Σούλι Έχει πλήρως εγκαταλειφτεί και ο ιστορικός χώρος και τα χωριά. Μόνο μετά από παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας , κατά την επίσκεψη του στις εορτές του Σουλίου, έχουν εξαγγελθεί δύο έργα: αναστήλωση οικίας Μπούση και προστασία ιστορικών πηγαδιών, αποπεράτωση δρόμου Ελευθεροχώρι-Κουκλί. Μύλοι Σουλίου εγκατάλειψη –κίνδυνος κατάρρευσης (ευθύνες εκκλησιαστικό συμβούλιο Αγίου Δονάτου-Δήμος Σουλίου).

Επαρχιακός δρόμος Γλυκή-Σούλι απαιτείται άμεση συντήρηση για να μη καταστραφεί και επεμβάσεις σε διάφορα σημεία.

Προτάσεις:

1. αποκατάσταση μύλων Σουλίου(συνεργασία Εκκλησιαστικού συμβουλίου-Δήμου)

2. κατασκευή της κατεστραμμένης πέτρινης γέφυρας στο ρέμα Ντάλλα στο μονοπάτι για το Σούλι (μια ωραία φωτογραφία υπάρχει στον τουριστικό οδηγό του Δήμου Σουλίου)

 

3. συντήρηση –επεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο Γλυκή –Σούλι (αρμοδιότητα Περιφέρεια Ηπείρου).

 

πηγή:http://www.paramythia-online.gr

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια