ΕΛΛΑΔΑ 2018 - ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!! - “Ο ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ”! ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ!!

ΕΛΛΑΔΑ 2018 - ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!! - “Ο ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ”! ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ!!.

ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ προσφάτως μέσω Α.Σ.Ε.Π και πλέον ανήκει στο μόνιμο προσωπικό της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας όπου και ανέλαβε καθήκοντα, από την Δευτέρα 23ης Απριλίου και ώρα… 04:00!!

ΑΠΟ τα «μαύρα χαράματα» λοιπόν, ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ και… ΒΟΥΡ στην αποκομιδή απορριμμάτων, στους δρόμους της Πόλης και τα πέριξ αυτής χωριά, η κ. ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΣΙΩΡΗ, ετών τριάντα έξι, έγγαμη και μητέρα δύο (2) παιδιών.

ΑΥΤΗ είναι η είδηση; Θα αναρωτηθείτε ενδεχομένως και δικαιολογημένα.

ΟΧΙ όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια οι εργασιακές συνθήκες δεν είναι αυτή η είδηση. Και για να κυριολεκτούμε δεν είναι η… ΚΥΡΙΑ είδηση αυτή.  ΓΙΑΤΙ και άλλες γυναίκες συμπολίτισσες, καθ’ όλα αξιόλογες και αξιοπρεπείς, ορισμένες μάλιστα και αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας από αυτήν, προσελήφθησαν επίσης μέσω Α.Σ.Ε.Π και ανέλαβαν καθήκοντα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ με τον τελευταίο διαγωνισμό μόνο, προσελήφθησαν άλλες έξι (6) γυναίκες συμπολίτισσες εκτός της προαναφερόμενης και τέσσερις (4) άνδρες, συνολικά δηλαδή ΕΝΔΕΚΑ (11) ενώ επίκειται η πρόσληψη προσεχώς και άλλων τριών (3).

Η ΕΙΔΗΣΗ όσον αφορά την συγκεκριμένη γυναίκα ΣΥΝΟΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ… εφ’ όρου ζωής πλέον ως μόνιμης υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, συνίσταται στο ότι αυτή, είναι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ της Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΚΑΙ όπως μας είπε σε συζήτηση που είχαμε μαζί της, μέχρι σήμερα, δεκαπέντε (15) και πλέον χρόνια από της αποφοιτήσεως από το Πανεπιστήμιο και με το πτυχίο της… «ΚΟΡΝΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟ» στον τοίχο του σαλονιού της, έχει υποβάλλει δικαιολογητικά για πρόσληψη και εξεύρεση εργασίας, οπουδήποτε, ανεξαρτήτως τι αφορούσε η εργασία αυτή...

ΕΝΩ έχει εργαστεί επίσης σε εργασίες απολύτως… άσχετες με αυτό που έχει σπουδάσει. ΕΙΝΑΙ θα αναρωτηθείτε μήπως, η μόνη πτυχιούχος Πανεπιστημιακής Σχολής που δεν αξιοποίησε ποτέ το πτυχίο της και τα όποια άλλα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα (ξένες γλώσσες, γνώση H/Y) κ.λπ, απέκτησε, εργαζόμενη σε εργασία… αλλότρια;

ΑΣΦΑΛΩΣ και όχι. ΠΟΛΛΟΙ ως γνωστόν, οι περισσότεροι δυστυχώς νέοι και νέες και της δικής μας περιοχής, όπως άλλωστε  συμβαίνει και Πανελλαδικά, πτυχιούχοι αλλά και με μεταπτυχιακούς ακόμη και διδακτορικούς τίτλους σπουδών καθώς  και γνώστες ξένων γλωσσών, έχουν υποχρεωθεί για να επιβιώσουν, να εργάζονται σε εργασίες και εργασιακές συνθήκες τέτοιες, που ούτε στους χειρότερους… εφιάλτες τους δεν είχαν… δει.

ΕΜΕΙΣ, με αφορμή την περίπτωση της κ. Κοσιώρη, η οποία διαπιστωμένα έχει ιδιαιτερότητες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από άλλες εργασίες, την δημοσιοποιούμε σήμερα, προβάλλοντας την ίδια ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς ΜΙΜΙΣΗ και για άλλους-άλλες, πτυχιούχους.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ των οποίων, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν μείζον οικονομικό πρόβλημα, δεν θα επέλεγαν, δεν επέλεξαν όπως διαπιστώνεται άλλωστε ποτέ, το να προσληφθούν ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ να ζουν πολλοί από αυτούς είτε εργαζόμενοι περιστασιακά και σε εποχικές εργασίες, αλλά ακόμη και σε βάρος των γονέων τους.

Η επιλογή αυτή της κ. Κοσιώρη, μια επιλογή εργασίας που γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα εργάζεται σε μόνιμη βάση στην αποκομιδή των δικών μας σκουπιδιών, των σκουπιδιών της πόλης για να είναι αυτή καθαρή και εμείς να απολαμβάνουμε την καθαριότητα αυτή, είναι μια επιλογή εργασίας ανθυγιεινής,  επίπονης και βεβαίως… απαξιωτική για ορισμένους! ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι θα εργάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες και με… «μαύρο» ωράριο, τα ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, με κρύο και ζέστη, είναι μια στην κυριολεξία ΗΡΩΙΚΗ επιλογή εργασίας, πολύ περισσότερο όταν έχεις σπουδάσει, έχεις κοπιάσει για να πάρεις το πτυχίο σου, για να μάθεις ξένες γλώσσες και γενικώς να αποκτήσεις το δυνατόν περισσότερα τυπικά προσόντα,   δαπανώντας συγχρόνως για τον σκοπό αυτό η οικογένεια σου όχι ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

ΚΑΙ εσύ, να καταλήξεις τελικά αντί να διδάσκεις… φιλολογία σε Σχολεία, ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ!! για να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία.

ΣΤΟ πρόσωπο της κ. Κοσιώρη, της καθηγήτριας, που υποχρεώθηκε για να ζήσει την οικογένεια της να εργάζεται και μάλιστα να δηλώνει και κατευχαριστημένη γιατί κατόρθωσε τελικά έστω και αυτό, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, αντανακλάται η ΚΑΤΑΝΤΙΑ της σημερινής Ελληνικής Κοινωνίας. ΤΗΣ σημερινής Ελλάδας που ως άλλος, σύγχρονος ΚΡΟΝΟΣ , «ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ».

ΤΗΣ Ελλάδας της κρίσης, της φτωχοποίησης, του ΕΦΙΑΛΤΗ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της απόγνωσης και των αδιεξόδων κυρίως νέων ανθρώπων και ειδικότερα επιστημόνων, ικανός αριθμός των οποίων είτε συμβιβάζεται και αποδέχεται παθητικά γιατί δεν έχει δυστυχώς άλλη επιλογή να εργαστεί ακόμη και ως εργάτης καθαριότητας για να επιβιώσει «θυσιάζοντας» τα όποια όνειρα και τις φιλοδοξίες του είτε να μεταναστεύσει, αναζητώντας επαγγελματικό διέξοδο σε άλλη, Ευρωπαϊκή κυρίως Χώρα.

ΤΗΣ Ελλάδας των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και της, στο… ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ και άτυπης οικονομικής ΟΜΗΡΙΑΣ από τους πιστωτές μας.

ΑΣ αναλογιστούμε λοιπόν τουλάχιστον και ας προβληματιστούμε όλοι, ανεξαρτήτως τι ψηφίζαμε στο παρελθόν ή τι θα ψηφίσουμε τώρα, ποιοί μας έφεραν, μας «έφτασαν» σε αυτή την κατάντια.

ΠΟΙΟΙ είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. ΠΟΙΟΙ έχουν χρόνια τώρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ στα παιδιά μας ακόμα και το δικαίωμα στο ΟΝΕΙΡΟ.

ΚΑΙ ας αντιδράσουμε ως πολίτες αναλόγως…

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι οφείλουμε ένα δημόσιο μεγάλο ΕΥΓΕ στη γυναίκα αυτή. ΤΗΝ σύζυγο και μάνα, την πτυχιούχο που όπως μας είπε «προκειμένου να μη λείπει τίποτε στα παιδιά μου θα έκανα οποιαδήποτε εργασία»!!

ΝΑ ευχηθούμε δε, τα παιδιά της τουλάχιστον να μη ζήσουν σε μια τέτοια Χώρα της σημερινής ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ και του απόλυτου ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.

 

ΤΕΛΟΣ, σφίγγουμε θερμά το χέρι της κ. Κοσιώρη αλλά και όλων των άλλων γυναικών και ανδρών που προσελήφθησαν προσφάτως στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου καθώς και στους ήδη εργαζόμενους σε αυτή. ΤΑ σφίγγουμε θερμά και δυνατά, βέβαιοι όντες ότι τα χέρια αυτά, είναι πολύ περισσότερο ΚΑΘΑΡΑ και ας «μαζεύουν σκουπίδια» από κάποια άλλα χέρια, κάποιων κατά τα άλλα… εντιμότατων κυριών και κυριών με «λευκά κολάρα» και… ΣΙΝΙΕ γάντια!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια