ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.

«Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη της Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθάνονταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες», λέει η Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση στην απάντηση της στον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος με αφορμή την επέτειο για τα 215 χρόνια από τον χορό του Ζαλόγγου έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι οι Σουλιώτισσες ήταν πλήρως Αλβανόφωνες,

 

Όπως αναφέρει η δήμαρχος Σουλίου «εγώ θα έλεγα ότι οι Σουλιώτες ήταν, είναι και θα είναι Έλληνες. Αισθάνονταν και αισθάνονται Έλληνες. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Δήμαρχος Σουλίου, αν και η καταγωγή μου είναι από την Μάνη, μια άλλη ιστορική περιοχή με ιδιαίτερη προσφορά στην ελευθερία του ελληνικού γένους όπως το Σούλι. Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη της Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθανόταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες. Ως Δήμαρχος δεν πρέπει να αναλωθώ σε άλλου είδους επιστημονικές προσεγγίσεις. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του».

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια